Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na Pražském okruhu se proháněla dvojice formulí: Policie případ odložila, proč?

Autor: VaB - 
4. prosince 2023
17:00

Pražská policie po několika měsících vyšetřování odložila případ formulí jezdících po Praze. Policii se totiž nepodařilo identifikovat, kdo seděl za volantem monopostů. Šlo o dvojici vozů, které se proháněly po Pražském okruhu.

Před nedávnem se na sociálních sítích objevilo video, na kterém jely po Pražském okruhu dvě formule. Monopost přitom patří na okruh, nikoliv na silnici mezi běžný provoz. Problém je hlavně v tom, že nemají registrační značky, světla nebo blinkry, vadí i ostré hrany.

Video neznámý autor trestního oznámení předal policistům. Dlouhé vyšetřování nakonec skončilo odložením případu, informovala o tom CNN Prima News. Po Praze se před nedávnem proháněla žlutá i červená formule, která byla nápadně podobná té z roku 2019, kdy jela po dálnici D4. I tehdy policie případ odložila.

Létající jiskry

Dvojice monopostů se před třemi měsíci proháněla ještě ve společnosti dvou sportovních vozů, jedním z nich bylo ferrari. Majitel červené formule si ji lehce upravil. Dopředu alespoň přidal silně svítící světla.

Pří jízdě v tunelu se podlaha supersportu dotýkala silnice, od které následně létaly jiskry. Ze zveřejněného videa je zřejmé, že jízda byla o dost rychlejší, než je povoleno.   

„Prostřednictvím veřejně dostupných zdrojů bylo zjištěno, že kamerové záznamy užité k prezentaci jízdy formule po dálnici D4 byly pořízeny v roce 2019, leč záznamy deklarující pohyb sportovních vozidel a monopostů formule pořízené v roce 2023 jsou z dálnice D0, kam byla část Vašeho podnětu již dříve postoupena,“ citovala televize odpověď a trestní oznámení. Mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová uvedla, že případ byl odložen z důvodu, že se nepodařilo identifikovat řidiče, který formuli v tu chvíli řídil.

Muž, se kterým televize mluvila, se s tím ale nechtěl smířit. Myslí si, že policie se případu dostatečně nevěnovala. „Myslím, že policie neudělala v dané věci dost, stejně tak státní zastupitelství. Je tam přímé ohrožení života lidí, se kterými se formule potkala. Máme tady institut, kdy policisté mohou vozy snadno zabavit, ale oni to neudělali,“ uvedl.

Video  Formule se proháněla po dálnici D4.  - Instagram: Bee SVJ
Video se připravuje ...

Donna ( 4. prosince 2023 19:12 )

To je zajímavé, že lidi vědí kdo řídil 🤣🤣🤣, ale Policie ČR neee 🤔

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání