Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Natálie (†14) umrzla před supermarketem: Lidé chodili kolem, nikdo nepomohl!

Dívka (†14) hodiny mrzla před supermarketem, aniž by si to někdo všimnul: Později zemřela v krakovské nemocnici.
Dívka (†14) hodiny mrzla před supermarketem, aniž by si to někdo všimnul: Později zemřela v krakovské nemocnici.  (Autor: Twitter/@SpiffyZ1)
Autor: hpe - 
4. prosince 2023
12:09

K tragédii došlo ve městě Andrychów na jihu Polska. Natálii se po cestě ze školy udělalo nevolno. Sedla si proto pod reklamní stožár vedle obchodu. Zavolala svému otci, že jí je špatně a neví, kde je. Po čase se mu však přestala ozývat. Několik hodin pak bez povšimnutí mrzla. Nikoho z kolemjdoucích údajně nenapadlo, že by dívka potřebovala pomoc. Po poledni upadla do bezvědomí, což už někdo konečně zaregistroval. Muž ji okamžitě odnesl do tepla a přivolal pomoc. Bylo ale už bohužel pozdě a dívka posléze zemřela v krakovské nemocnici.

Podle dostupných informací Nového Času měla Natálie během úterního dopoledne zavolat svému otci a sdělit mu, že jí není dobře a neví, kde se nachází. Poté už se otci dívku nepodařilo zkontaktovat. Vydal se proto ztracenou dcerku hledat. Po několika hodinách neúspěšného pátrání vše oznámil i policii. Natálie se po celou dobu nacházela v blízkosti supermarketu nedaleko autobusové zastávky. Obě místa jsou velmi frekventovaná a denně je navštíví množství lidí.

Nikomu však nepřišlo, že by měl v dané situaci zasáhnout. „Myslel jsem si, že možná seděla někde, kde ji nebylo vidět, ale teď se dívám, kde seděla. Tolik lidí sem přichází na nákupy. Některá auta mohla parkovat 10 metrů od ní. Je děsivé, že jí nikdo nevěnoval pozornost, vždyť už několik hodin seděla v mrazu,“ uvedl jeden z obyvatel města.

Okolo dvanácté hodiny už Natálie nejevila známky života. Upadla totiž do bezvědomí. To už bezvládnou dívku zaregistroval jeden muž. Odnesl promrzlou Natálii dovnitř obchodu a ihned přivolal záchrannou službu, která ji pak převezla do krakovské nemocnice. Tam doktoři s hrůzou zjistili, že teplota dívčina těla, klesla na pouhých 22 stupňů. Pokusy lékařů přivést Natálii zpět k životu byly bohužel marné. Dívka ve svých čtrnácti letech zemřela.

Tisková mluvčí okresní prokuratury oznámila, že předběžné výsledky pitvy indikují, že Natálie zemřela na mozkovou smrt. Té prý předcházelo masivní krvácení do mozku a následné vytvoření otoku mozku. Polské orgány nyní také prošetřují, zdali nepochybila i místní policie. Školačka údajně celou dobu seděla pouhých čtyři sta metrů od policejní stanice. Kdyby dívce někdo zavčas pomohl, tak by její šance na přežití byla podstatně vyšší. 

Obezřetnost je při nízkých teplotách, které zasáhly i Česko, podle zdravotníků klíčová. Mrazy si každoročně vyžádají několik obětí. Jakmile na ulici vidíme někoho ležet, či sedět bez pohybu, měli bychom přivolat pomoc, apelují lékaři.

Video  Při jakých teplotách raději zůstat s malým miminkem doma?  - Videohub
Video se připravuje ...

lekno ( 5. prosince 2023 19:28 )

Vždyť to nebyl popis současnosti. 🙂 Vylidněnost zeměkoule by mohla nastat třeba po nějaké celosvětové katastrofě nebo hromadné genocidě lidstva, blíže nespecifikované.. Po té biblické potopě zůstalo také málo lidí a trvalo dlouho, než se znovu všechno zalidnilo. Pozůstatky Noemovy archy jsou i dnes viditelné z leteckého snímku, v Turecku pod vrchem Ararat. No každý si nemusí myslet, že ty stopy jsou od archy. Věc osobního názoru..

la_ragazza ( 5. prosince 2023 00:30 )

👍👍❤️

Radek Řezáč ( 4. prosince 2023 23:27 )

Made in Poland.

lekno ( 4. prosince 2023 22:05 )

Zřejmě ano. Něco se s ní muselo stát už předtím. Kdyby alespoň Natálie řekla otci, kde sedí.. Smutné, jak dnes rychle umírají lidé a pak, hlavně děti.. Někde jsem četla, že po nějaké době bude už tak málo lidí na Zemi, že stroje budou vytvářet holografické projekce lidí, aby se procházely venku. Aby ti skuteční lidé neměli blbý pocit, že jsou osamělí a je jich málo. Vypadá to na sci-fi, ale kdoví.. Divné, kam ten svět směřuje..​

clarabella ( 4. prosince 2023 21:22 )

Udělalo se jí zle, zavolala otci a nevěděla kde je (tedy mohla mít úraz/být napadena a nepamatovat si to), protože ji bylo zle, tak si sedla a promrzla. Něco se jí stalo předtím.
Chudák holčina. 🙁

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání