Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dva nejlepší kamarádi se střetli v protisměru: Radko s Adriánem šílenou nehodu nepřežili

Autor: pma, inf - 
30. listopadu 2023
20:08

K ohromné tragédii došlo na konci minulého týdne před slovenskou obcí Kolárovice nedaleko Žiliny. Radkovi (†26) měla podle svědků cestu zkřížit divoká zvěř, a tak musel rychle strhnout volant. Bohužel jel z protisměru shodou nešťastných náhod jeho nejlepší kamarád Adrián (†28), který měl navíc vůz naložený betonovými tvárnicemi. Ani jeden z kamarádů bohužel dopravní nehodu nepřežil.

Osmadvacetiletý Adrián a o dva roky mladší Radko byli odmala nejlepšími přáteli. Oba se narodili v Petrovicích nedaleko Žiliny, kde vyrůstali po boku toho druhého. Téměř veškerý volný čas trávili společně. Ironií osudu je, že bohužel oba zemřeli ve stejný den.

Čelní srážce nešlo zabránit

K nehodě došlo podle serveru Zoznam.sk v pátek 24. listopadu odpoledne. Radko toho dne mířil z Bytče směrem na Kolárovice. Na vozovce se ale zničehonic objevila divoká zvěř, a tak musel řidič rychle zareagovat. Podle svědků šofér strhl volant a přejel do protisměru, aby se zbloudilému zvířeti vyhnul. V něm ale bohužel právě jel Radkův přítel Adrián. Ani jeden z nich už nedokázal čelní srážce zabránit.

„26letý řidič vozidla značky Volkswagen Passat utrpěl zranění neslučitelné se životem. 28letý řidič vozidla Nissan X-Trail utrpěl zranění, kterým bohužel v nemocnici podlehl,“ potvrdila smutnou skutečnost na sociálních sítích policie.

Vesnice je v šoku

Nejen rodiny obou kamarádů jsou z jejich náhlé smrti v šoku. „Je to strašné, co se stalo. Jejich rodiče si prožívají peklo. I my jsme z toho neštěstí hotoví,“ svěřila se pro slovenský deník Nový Čas jedna z obyvatelek Petrovic, jež oba muže znala. Místní komunikaci přezdívají „silnice smrti“, protože na ní často dochází k tragickým dopravním nehodám. „Strašná tragédie dvou mladých lidí, které jsem znala. Na těchto místech jsou pravidelně smrťáky. Je to hrozný úsek,“ zlobila se jedna ze známých.

Smrt dvou mladých kamarádů otřásla celou vesnicí, jež se rozhodla zrušit sobotní Kateřinské posezení. „Vzhledem k události, která se stala dnes ráno, kdy vyhasly životy mladých lidí i našich kamarádů z naší vesnice, jsme se takto rozhodli. Děkujeme za respektování,“ sdělil v sobotu dobrovolný hasičský sbor z Petrovic.

Video  Jak se chovat u dopravní nehody  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání