Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Od smrti cestující dělily centimetry: Řidič (18) projel zastávkou!

Autor: pma, inf - 
18. února 2023
12:42

Slovensko má stále v živé paměti nehodu z října loňského roku, kdy bývalý sportovní funkcionář Dušan Dědeček v opilosti projel bratislavskou zastávkou Zochova a usmrtil pět mladých lidí, kteří čekali na autobus. Podobný případ, naštěstí s dobrým koncem, se odehrál tento týden nedaleko Žiliny. Chyběly centimetry, aby teprve osmnáctiletý řidič najel do jednoho z lidí na zastávce.

Žilinská policie zveřejnila v pátek na svém profilu na sociálních sítích video ze začátku února. Na něm je patrný hlouček několika osob, kteří čekají na zastávce v obci Oščadnica na svůj spoj. V tom se do obrazu vřítí vozidlo, které jen o pár centimetrů míjí jednoho z lidí čekajících na zastávce.

Video  Nehoda ze slovenské obce Oščadnica, kde řidič (18) málem srazil několik osob.  - Policia SR - Žilinský kraj
Video se připravuje ...

 „Z dosud přesně nezjištěných příčin při projíždění levotočivé zatáčky pokračoval osmnáctiletý řidič s vozidlem přímo rovně a přejel na vyvýšený nástupní ostrůvek autobusové zastávky. Tam narazil do lavičky a cedule označující zastávku,“ popsala nechopitelnou jízdu mladého řidiče policie.

Nikomu se naštěstí nic nestalo. Šofér dle záznamů kamer sice z vozu nakrátko vystoupil a zkontroloval celou situaci, poté ale z místa ujel. „Další okolnosti a příčiny vzniku dopravní nehody jsou předmětem probíhajícího objasňování,“ doplnila policie.

Incident jistě mnohým připomněl neštěstí z 2. října loňského roku. Tehdy na bratislavskou zastávku Zochova vjelo rychle jedoucí auto, které narazilo přímo do hloučku několika lidí čekajících na svůj spoj. Při nehodě zemřelo pět mladých studentů: Natálie (†19), Sasha (†19), Richard (†20), Marek (†20) a Broňa (†21). Viníkem nehody byl bývalý generální sekretář Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček, který po činu nadýchal 1,6 promile. Hrozí mu až doživotí.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání