Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Útočník samopalem vystřílel rodinu své přítelkyně: Policisté vraždu v Boňkově odložili

Autor: ČTK, VaB - 
23. listopadu 2023
12:59

Kriminalisté odložili případ vražedného útoku v osadě Boňkov na Přerovsku, při kterém letos v dubnu přišli o život tři lidé. Důvodem je nepřípustnost trestního stíhání, neboť útočník zemřel. O odložení případu informovali policisté na svém webu. 

Padesátiletý muž zastřelil tehdy nelegálně drženým samopalem pár seniorů a jejich patnáctiletého vnuka, jeho matku postřelil. Pachatel poté spáchal sebevraždu, během pátrací akce se nejprve schovával, jeho tělo vypátrala posádka policejního vrtulníku. Motivem podle kriminalistů byla nezvládnutá žárlivost a agresivita pachatele. 

Tragédie se stala v polovině dubna. Muž podle kriminalistů po předchozí hádce nejprve fyzicky napadl svou sedmačtyřicetiletou přítelkyni, kterou šroubovákem bodl do krku a do ruky. Žena utekla do patra doma, kde se schovala s ostatními členy rodiny.

Muž poté šel do auta, vytáhl samopal a se zbraní vyšel do prvního patra. Čtyři členové rodiny se v pokoji zavřeli, útočník však podle šéfa odboru obecné kriminality krajské policie Jana Lisického bez váhání zahájil palbu přes zavřené dveře a vzápětí vtrhl dovnitř. Jedinému, komu se podařilo v pudu sebezáchovy utéci, byla jeho sedmačtyřicetiletá přítelkyně.

Na místě zůstala mrtvá sedmasedmdesátiletá matka ženy, její stejně starý přítel a patnáctiletý syn napadené ženy. Zraněnou ženu odvezli záchranáři do hranické nemocnice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání