Sedmačtyřicetiletý muž z Prahy si přes internet vyhlédl dva hady, za které uhradil údajnému francouzskému chovateli 450 eur (asi 11 000 korun). Kupující ale následně obdržel zprávu, že musí zaplatit ještě za čipování zvířat, aktivaci čipu a obal. Údajnému chovateli tedy poslal dalších asi 400 eur (asi 9800 korun). Požadavky na další úhrady pokračovaly, zájemce o koupi už je ale uhradil. Od toho okamžiku prodejce přestal s kupujícím komunikovat.

Podobný případ se odehrál zhruba před rokem. Jednadvacetiletý muž z Prahy tehdy chtěl koupit jezevčíka prostřednictvím internetového portálu pro chovatele. Komunikace s chovatelem byla nejprve normální a působila důvěryhodně. Přepravní společnost ale následně žádala poplatky za přepravní box, očkování, krmení a pojištění. Kupující až po odeslání peněz zjistil, že se stal terčem podvodu a přišel o více než 100 000 korun. Peníze odešly na blíže nezjištěný účet v Kamerunu.

Oba případy policie vyšetřuje pro podezření z podvodu. Policisté před internetovými podvody varují. „Je jedno, jestli si kupujete obnošené oblečení, starší elektroniku, nebo prodáváte hračky po svém dítěti, podvodníci vás mohou překvapit kdykoliv,“ uvedla vrchní komisařka Eva Kropáčová.