Muž a žena provozovali v centru Prahy síť masážních salonů, v době covidu je ale museli, stejně jako všichni ostatní, zavřít. Pak ale dvojice vymyslela sofistikovaný způsob, jak přijít k penězům. Vláda totiž v té době vyhlásila dotační program Antivirus, který měl zaměstnancům zavřených provozoven kompenzovat mzdy, čehož se muž se ženou rozhodli zneužít.

„Převedli své zaměstnance, dosud pracující na dohodu o provedení práce, na hlavní pracovní poměr, kdy bez ohledu na jejich pracovní pozici, vzdělání či kvalifikaci stanovili jejich mzdu na 51 000,- Kč, tedy maximální výši příspěvku z programu Antivirus, tyto následně po celou dobu programu čerpali, avšak zaměstnancům vyplatili pouze část,“ popsal podvod policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Státu tak způsobili škodu ve výši 7,5 milionu! Kriminalisté je obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu dotační podvod, spáchaného ve spolupachatelství. „Oba obvinění uzavřeli se státní zástupkyní Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3 dohodu o vině a trestu, kterou následně v minulých dnech schválil Obvodní soud pro Prahu 3,“ uvedl Hrdina. Oba dostali podmínky a zákaz činnosti s tím, že musejí společně a nerozdílně nahradit celou způsobenou škodu.