Sérii krádeží podezřelý muž zahájil podle policie loni na začátku listopadu ve vinohradské nemocnici. „Neznámý muž přišel k nápojovému automatu a s největší pravděpodobností si za pomoci univerzálního klíče odemkl panel ukrývající peníze,“ popsal krádež mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Stejným způsobem pak tento muž podle Hrdiny vykradl automaty v dalších několika nemocnicích a na vysokých školách v Praze.

Policisté zveřejnili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý zachycen přímo při činu. „V jednom z případů se na krádeži podílel i jeho společník, se kterým by policisté také rádi mluvili. Pokud někoho z této dvojice poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158,“ požádal mluvčí policie veřejnost.

Hlavním podezřelým je podle záznamů muž štíhlé postavy s krátkými světlými vlasy s výraznými kouty. Na jednom ze záznamů pomáhá při krádeži tomuto světlovlasému muži druhý muž vyšší postavy s krátkými tmavými vlasy. Pachateli krádeže hrozí v případě dopadení a odsouzení až dva roky vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají muže podezřelého z krádeže. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií