Policie se nápadem nechala inspirovat a na stejném místě a ve stejný čas uspořádala svoji »Tester party«. Do klubu zval v pátek 13. ledna pořadatel Vibe Events i mladistvé od 16 let, samozřejmě s přípodotkem: Prodej alkoholu od 18. „Z toho důvodu proběhla rozsáhlá policejní kontrola klubu, která zjistila dvacet devět mladistvých pod vlivem alkoholu. Absolutní vítězkou se stala šestnáctiletá dívka, která nadýchala 2,14 promile,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Muži zákona všechny mladistvé předali zákonným zástupcům a začali věc řešit. „V šetření jsou pouze lidé, kteří přímo podali nezletilým alkohol. Těm v případě odsouzení za trestný čin podání alkoholu dítěti může hrozit i roční vězení,“ dodal Hrdina.

Průšvih na rozloučenou

„Nemáme příjemné zprávy. Je rozhodnuto, že Distrikt7 ukončí 31. ledna 2023 svou činnost. Důvodem je neprodloužení nájemní smlouvy pronajímatelem,“ uvedl klub loni koncem roku. Na průšvih si zadělali na poslední chvíli. Blesk kontaktoval majitele Jakuba Kubíčka. Jeho telefon zvedl muž, který se označil za pracovníka klubu a uvedl: „Panu Kubíčkovi vzkaz předám, pokud bude chtít, ozve se vám.“ Do uzávěrky Blesku nezavolal a telefon nebral.

Fotogalerie
9 fotografií