Násilný trestný čin, jenž se odehrál v neděli později večer Nučicích v okrese Praha-západ, vyšetřují středočeští kriminalisté. Dva manželé, muž a žena, skončili s vážnými zraněními v nemocnicích, podle informací Blesku šlo o bodnořezná poranění. 

„Na místě jsme ošetřili dva zraněné – ženu s těžkým poraněním hrudníku a krku. Lékař ji musel zaintubovat, napojit na umělou plicní ventilaci. Po poskytnutí intenzivní péče byla transportována letecky do Fakultní nemocnice Motol. Druhý pacient, kterého jsme měli v péči, utrpěl středně těžké poranění krku, po zaléčení byl převezen sanitkou do vinohradské nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. 

Oba zranění jsou podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové nadále v život ohrožujícím stavu, jejich výslech zatím nebyl možný. „Podle všeho měla sedmapadesátiletá žena napadnout nožem svého pětašedesátiletého muže a poté se zřejmě sama pokusila o sebevraždu,“ popsala policejní mluvčí.

Okolnosti případu nyní vyšetřují kriminalisté. Zraněné vyslechnou, jakmile to jejich stav a lékaři dovolí. Za pokus o vraždu může v případě prokázání viny a odsouzení padnout trest i přes deset let vězení, o konkrétní výši trestu rozhodne soud.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
13 fotografií