Ve středu večer se na linku 158 ozval znepokojující telefonát - 46letý muž volal policisty do squatu v areálu Nákladového nádraží Žižkov. Když policisté dorazili na místo, nalezli tam mrtvého muže. „Podle předběžných zjištění zemřel násilnou smrtí,“ sdělil ve středu večer Blesku mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

„Na místo vyjížděla záchranářská i lékařská posádka a inspektor k muži, který nejevil známky života. To se na místě potvrdilo, u muže byly patrné jasné známky smrti, už mu bohužel nebylo pomoci,“ popsala Blesku mluvčí pražkých záchranářů Jana Poštová.

Podezřelého policisté hledat nemuseli. „Podezřelý muž je oznamovatelem, který na místo policisty sám zavolal. Se zemřelým byli partneři,“ uvedl o den později Daněk.

Jakého činu přesně se měl podezřelý dopustit, není jasné. „U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Její výsledky by měly být známy během dneška (čtvrtka, poz. red.), od nich se pak bude odvíjet další právní kvalifikace,“ dodal Daněk s tím, že podezřelý muž je v současné době omezen na osobní svobodě. Případem se zabývají kriminalisté z pražské mordparty, kteří zjišťují, co přesně se na místě v osudný večer odehrálo.

Video
Video se připravuje ...

V areálu bývalého Nákladového nádraží Žižkov bylo nalezeno tělo mrtvého muže. Policisté předběžně kalkulují s tím, že šlo o násilnou smrt. Dokonce už zadrželi podezřelého. (22. listopad 2023) David Malík

Fotogalerie
17 fotografií