Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Školák (†15) z Parchovan se zabil přímo před spolužáky: „Romane, skoč!“ křičely na něj děti

Šokující video odhalilo nechutné povzbuzovaní spolužáků: „Romane, skoč!“.
Šokující video odhalilo nechutné povzbuzovaní spolužáků: „Romane, skoč!“.  (Autor: Facebook, Nový Čas)
Autor: hpe - 
23. listopadu 2023
19:04

Záběry z videa zachycují poslední minuty života Romana, který se v pondělí zabil skokem ze střechy. Spolužáci v něm skandují a povzbuzují chlapce ke skoku. Sebevraždu mu nedokázala vymluvit ani vlastní matka. Před pádem mu slibovala nový začátek. Mladík už byl však pevně rozhodnutý.

Oběť zrůdné šikany Roman si vzal v pondělí 20. listopadu dobrovolně život. Během dopolední přestávky skočil ze střechy základní školy ve slovenských Parchovanech. Podle výpovědi rodičů za jeho depresemi stála drsná šikana. O celé situaci navíc měla vědět třídní učitelka i ředitel. Dlouhodobě však problematické chování Romanových spolužáků neřešili.

Z nového videa poskytnutého deníku Nový Čas je patrné, že Roman před skokem váhal. K tomu, aby ze střechy skočil, ho povzbuzovaly ostatní děti. „Romane, pojď dolů, č**áku. Romane, skoč!Na místě měla být přítomna i matka chlapce. Prosila syna, aby neskákal. V zoufalé snaze hrůzu odvrátit zavolala svému manželovi, který pak obratem zavolal přímo Romanovi. „Volala mi žena s tím, že Roman je na střeše školy a hrozí, že z ní skočí. Následně jsem mu volal já, snažil jsem se mu to vymluvit s tím, že se přece dá všechno vyřešit, ale už byl pevně rozhodnutý, že to dokončí,“ vzpomínal otec.

Sledovat vlastní dítě, jak si chce vzít život, bylo pro matku Romana devastující. Přestože se snažila syna zachránit, nepodařilo se jí to. „Já jsem mu řekla, že změní školu. Vyčítám si, že jsme toto neudělali dříve. Celou dobu stál na hraně střechy. Roztáhl ruce a skočil. Rovnou vedle mě. Když spadl, byl to šok, křičela jsem a museli mě držet,“ vyčítá si žena.

Kdo má zodpovědnost za chlapcovu smrt, ukáže probíhající vyšetřovaní. Otec Romana podal na školu trestní oznámení. Ani jeden z rodičů však nedokáže pochopit, jak někdo mohl Romana ke skoku povzbuzovat. Rodina by byla ráda, kdyby se přiznali ti, co ve videu pokřikovali. „Teď ať se ukážou, ať za námi přijdou a poví nám, že to byli oni, kdo křičel ‚skoč‘. Ale máme tušení, kdo to byl,“ uvedla matka Romana. Ředitel školy se k incidentu nechce vyjadřovat.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video  Počet sebevražd dětí roste, přibývá i případů sebepoškozování: Co za tím stojí? 
Video se připravuje ...

pragver ( 24. listopadu 2023 13:19 )

Mám také zkušenost s partou puberťáků, kteří u nás před několika lety šikanovali děti i dospělí a ničili majetek. V prvé řadě je nutné to ohlásit ve škole a na policii. V mém případě si policie každého spratka z té partičky na služebně důrazně podala jednotlivě ! Najednou to nebyla soudržná parta, ale podělaní jednotlivci ! Vzniklá materiální škoda několik tisíc byla dořešena s rodiči v hotovosti na úřadě ve správním řízení včetně správních pokut. Po této lekci jsou všichni jak beránci a uctivě mě při náhodném potkání už z dálky zdraví !

padrino ( 24. listopadu 2023 05:24 )

Nejhorší je,že ho šikanovaly holky a škola ani nevyvěsila černý prapor.Všechno ostatní i video na Čas.sk.

deafista ( 23. listopadu 2023 21:02 )

Nebude to trvat dlouho a nastoupí krevní msta....Co se to na Slovensku děje? Vláčet za autem, nutit k sebevraždě....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání