„Dnes mne velmi zasáhla smutná zpráva, že Veronika Jugasová, která mnohokrát úspěšně soutěžila na Kocianově houslové soutěži, zemřela. Bylo jí teprve 19 let,“ oznámil na facebooku Pavel Šporcl

„Poznal jsem ji jako nádherné a usměvavé sluníčko, a tak i zůstane v mém srdci. Vyjadřuji hlubokou a upřímnou soustrast (i za Kocianku) její mamince, ale i pedagogům Pražské konzervatoře, paní prof. Daně Vlachové a prof. Jiřímu Fišerovi,“ dodal.

Podobně o ní mluvil i legendární Václav Hudeček. „Studentka Pražské konzervatoře ve třídě prof. Jiřího Fišera +21.11.2023. Na fotografii z letošních Luhačovic, kam poprvé přijela jako 12letá, tehdy ji učila prof. Dana Vlachová. Budeš nám všem chybět, Verunko,“ napsal na sociální síti. 

„Naše milá Verunka s námi dnes měla hrát na Svátcích hudby... Včera jsme zkoušeli, těšila se do Luhačovic. Co se to proboha děje...“ podivoval se nad její smrtí, což leccos naznačovalo. 

Více odhalil také až status dalšího virtuoza jménem Alexander Shonert. „S velkou lítostí vám musím oznámit, že dnes, 21. listopadu, ve věku 19 let tragicky ukončila svůj život moje milovaná a talentovaná studentka a kamarádka Veronika Jugasová.“

Ani on ale nerozumí tomu, proč dívka, zřejmě dobrovolně, odešla z tohoto světa. „Dnes ve 12 hodin měla přijít na hodinu houslí, ale už ji nikdy neuvidím. Byla jako sluníčko. Chytrá a inteligentní dívka. S radostí se učila mou metodiku a já jsem pevně doufal, že v ní bude pokračovat, jenže osud rozhodl jinak,“ posteskl si.

Ničeho si nevšimli zřejmě ani další kantoři. „Ona byla opravdu sluníčko, vždycky přátelská, vstřícná a křehká dušička. Muzikant tělem i duší, těch úspěšných soutěží a vystoupení měla za sebou hodně, byl to pro ni smysl života, pořád něco plánovala  a směřovala dál a dál. Tím větší šok a smutek z toho, že jsme včas nedokázali pomoct,“ napsala v komentáři na facebooku také dívčina profesorka Dana Vlachová. K tomu se už nedá dodat nic jiného, než že je to tragédie.

Tragédie ze základní školy: Roman (15) si vzal život skokem ze střechy
Autor: Profimedia, Facebook

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Fotogalerie
21 fotografií