Přátelům, kteří o ni pečovali, se loni těsně před vánočními svátky naskytl strašný pohled. Drobná herečka ležela na zemi, oči vyvrácené v sloup. Nebyla schopná ani slova, natož pohybu. Bylo jasné, že je zle. Od té chvíle se už dřívější nadšená sportovkyně nepostavila na nohy a zůstala zcela závislá na péči ostatních.

Herečka navíc cestou do bytu na Malé Straně zdolávala denně desítky schodů. S tím byl ale po masivní mozkové mrtvici konec.

Potíže s textem

Už před tím ale měla herečka občas problémy s textem nekonečného seriálu Ulice. „Byla z toho, chudinka, nervózní,“ popsala nepříjemné momenty kolegyně Jaroslava Obermaierová (77). „Vadilo jí to dvojnásob, protože byla velice vzdělaná a chytrá. Taky uměla francouzsky, italsky i anglicky. O to hůř snášela, že se jí paměť horšila,“ dodala představitelka Vilmy Nyklové.

Falešné jméno?

Hned několikrát se snažila kamarádce dovolat do léčebny, ale neměla štěstí. Zdenin jediný příbuzný – synovec od 8 let mladšího bratra – totiž chtěl, aby měla teta klid, a tak jí zřejmě telefon vypínal. Jistý muž, který chodil do ústavu za příbuznou, dokonce tvrdil Blesku, že je známá herečka na pokoji vedena pod jiným jménem! Tam také včera ráno vydechla naposledy.

Prestižní adresa

Jelikož Zdena Hadrbolcová zemřela bezdětná, nabízí se otázka, komu teď připadne její byt za velké miliony v domě na Valdštejnském náměstí, kousíček pod Pražským hradem. Na synovce ho před smrtí přepsat nestihla, v katastru nemovitostí je stále jako majitelka uváděna ona sama.

BLESK Víte, že...

  • Zdena Hadrbolcová byla také spisovatelka, napsala detektivku Paraple paní Černé, která vyšla v roce 1976.

Bez muže, bez dětí

Vdaná byla Zdena v mládí a jen krátce. Děti prý sama nikdy nechtěla, bylo to její rozhodnutí. Ona, která po celou kariéru dostávala ponejvíce právě role starostlivých maminek! Pak se sblížila s dokumentaristou a kameramanem Jiřím Průchou, který ale bohužel zemřel. Ráda vzpomínala, jak trávili společně vánoční svátky a jaké praktické dárky nacházela od něj pod stromečkem.

Hvězda 150 filmů

Zdena Hadrbolcová patřila k nejobsazovanějším českým herečkám, natočila na 150 filmů! A skvostných! Bohouš, Už zase skáču přes kaluže, Tři chlapi na cestách, Přijela k nám pouť, Páni kluci, Slavnosti sněženek, Kopretiny pro zámeckou paní, Návrat idiota - tam všude hrála. Televizní diváci ji také znají z celé řady seriálů, ať už dětských (mj. Létající Čestmír, Pan Tau, Křeček v noční košili), tak i dospěláckých (Sanitka, My všichni školou povinní, Chlapci a chlapi, Přítelkyně z domu smutku...), nejnověji pak natáčela zejména Ulici anebo Vraždy v kruhu. Posledním jejím filmem pak byla Kolečkova komedie Přes prsty z roku 2019.

Video
Video se připravuje ...

Tvrdý trest pro “pařící“ fotbalisty! Martínek se začne léčit. A zemřela herečka Hadrbolcová Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Truchlí celá Ulice

Smutná zpráva o smrti pekařky Růženky zasáhla celou Ulici. „Zdenička Hadrbolcová byla především velkou profesionálkou, na kterou jsme se mohli vždy spolehnout,“ říká s pohnutím v hlase producentka seriálu Janka Maršíková. „Přestože jí občas nebylo moc do smíchu, jakmile vešla do ateliérů, jako by všechny starosti a trable hodila za hlavu. Celá se rozzářila, byla tu pro své kolegy, pro nás. Rozdávala úsměvy, s Jaruškou Obermaierovou byly na place i v zákulisí sehranou dvojkou, která bavila celý štáb. Nikdy na ni nezapomeneme,“ dodává producentka.

Fotogalerie
73 fotografií