Milovníci české kinematografie, máme pro vás tuze smutnou zprávu. Ve věku 86 let zemřela herečka Zdena Hadrbolcová. Víc než půl století bydlela o samotě v kouzelném domě na Malé Straně pod Pražským hradem, kde ji navštěvovaly kamarádky. To se ale změnilo po mozkové příhodě, která ji postihla loni před vánočními svátky.

Od té doby vyžadovala péči 24 hodin denně - proto se přesunula do Domova třetího věku a později do LDN, kde také podle informací Blesku naposledy vydechla.

Tato dáma, i když ve filmech ztvárnila desítky maminek, posléze babiček, sama byla bezdětná. „Byla to moje volba. Nikdy jsem děti nechtěla, což neznamená, že bych je neměla ráda. Naopak k nim chovám něžné city, ale nikdy jsem si neuměla představit, že bych měla svoje vlastní,“ svěřila se časopisu Sedmička Hadrbolcová, která hrála ve snímcích Už zase skáču přes kaluže, Páni kluci, Návrat idiota či František je děvkař anebo v seriálu Létající Čestmír

Video
Video se připravuje ...

Jaroslava Obermaierová, kolegyně Hadrbolcové z Ulice: Zbavila se majetku za miliony! David Turek

V minulosti prý měla jen dva vážné vztahy, jeden dokonce skončil veselkou. Vztah se studentskou láskou ovšem skončil rozvodem. Dlouhá léta pak tvořila pár se známým kameramanem a dokumentaristou Jiřím Průchou, ale za toho se nikdy neprovdala. 

Herečka se velmi odvážně oblékala, neodmyslitelně k ní patří kšiltovka a ráda utrácela za francouzskou kosmetiku. Zřejmě i díky ní vypadala velmi mladistvě. Se zdravotními problémy se nikdy nesvěřovala, jen jednou se na veřejnost dostaly její trable se srdcem. 

Fotogalerie
26 fotografií