„Nejvýznamnější investiční akcí v oblasti školství, kterou městská část letos v létě realizuje, je rozhodně výstavba pavilonového objektu učeben pro žáky prvních tříd ZŠ Štěpánská,“ uvedl starosta Jan Korseska (ODS).

Nový pavilon vznikne v zahradě základní školy na pozemku ve vlastnictví Arcibiskupství pražského, které s jeho výstavbou souhlasilo. „Pavilon z ekologicky udržitelných materiálů bude zcela bezbariérový a poskytne dětem důležité spojení s přírodou. První žáčci by měli do lavic zasednout už v září,“ sdělil Korseska.

Peníze do školství

Městská část letos investuje do vybudování půdní vestavby v Základní škole v Londýnské ulici 23,9 milionu korun a dalších 21 milionů vydá na rekonstrukci střechy, podkroví a rozvodů v ZŠ Na Smetance. O něco méně investuje do oprav konstrukce podlah půdy v ZŠ Jana Masaryka, které se kvůli své náročnosti budou dělat ve dvou etapách.

Peníze poputují rovněž do rekonstrukcí v mateřských školách. Pod dohledem restaurátorů a památkářů budou stavbaři opravovat vzácnou fasádu s historickými fragmenty pobočky MŠ Viničná v Trojické ulici v Podskalí. Práce vyjdou na 7,2 milionu korun. Opravy se dočká i její mateřská budova ve Viničné ulici, kde nechá radnice vyměnit okna. Ta původní nahradí okna s bezpečnostními izolačními dvojskly s protisluneční a protihlukovou vrstvou. Obnovena bude také předzahrádka školky.

K většímu bezpečí dětí přispěje oprava oplocení a podezdívky u pobočky MŠ Slovenská v ulici Koperníkova a také u dětského hřiště MŠ Šumavská, které se nachází na východním okraji Sadů Svatopluka Čecha,“ uvedl Korseska. Dohromady tyto rekonstrukce budou stát přibližně deset milionů korun.

Fotogalerie
6 fotografií