Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Drsné video z liberecké nemocnice: Maniak demoloval zařízení, personál s pacienty se musel zamknout na sále

Autor: VaB - 
5. listopadu 2023
16:00

Zpoza závěsu nemocničního pokoje vybíhá bosý muž na chodbu, kde před ním za chvíli utíkají nejen čekající pacienti, ale i zdravotnický personál liberecké nemocnice. Agresor se pak pouští do demolice špitálu. Nikomu se naštěstí nic nestalo, ochranka s policí šílence zastavila.

Šokující video z prostorů Krajské nemocnice v Liberci zveřejnil samotný špitál. Vše začalo v sobotu kolem půl desáté odpoledne, kdy na urgentní příjem přivezla záchranná služba podchlazeného muže, který měl mít omrzliny.

„Položili ho na lůžko, když pak přišel k sobě, začal projevovat známky nepřiměřené agresivity,“ uvedl mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář. Jak je vidět na videu, muž na pokoji strhl dva závěsy, vyběhl ven na chodbu, kde začal pobíhat nesmyslně pobíhat a šermovat rukama.

Rychlá reakce zdravotníků

Zdravotnický personál na nebezpečnou situaci okamžitě reagoval. „Staniční bratr Zdeněk Jindříšek mezitím zorganizoval, že se personál pozamykal v sále. Pacienti utekli. Muž pak vyběhl ven, kde už na něj čekala přivolaná naše bezpečnostní služba,“ dodal mluvčí s tím, že muže uklidnil kromě čerstvého vzduchu i paralyzér.

Dotyčný před tím ještě stihl vylomit plexisklo příjmu na urgentním příjmu a vystrašit muže na kolečkovém křesle. Toho ale pohotově sestřička zatáhla do místnosti. Do šesti minut od zpacifikování pak přijela policie, která si agresora převzala.

Škoda na majetku půjde podle Řičáře do desetitisíc korun. Agresivní muž skončil na psychiatrickém oddělení, policie u něj nenaměřila alkohol ani drogy. Je tak otázkou, proč v nemocnici tak řádil. Pro zdravotníky to ale, bohužel, není nic nového. „V týdnu to jsou dva, tři případy verbálního nebo středně silného fyzického násilí. Není to nic, co by se stávalo jen zřídka,“ upozornil mluvčí nemocnice.

Video  Agresivní pacient demoloval urgentní příjem liberecké nemocnice. Uklidnil ho paralyzér.  - KNL
Video se připravuje ...

Klarka Klarka ( 6. listopadu 2023 09:24 )

Šel z túry z Ještědu!😉

Sidney Foster ( 6. listopadu 2023 04:19 )

Kde v Liberci přišel k podchlazení a omrzlinám ?

Zdenka Vykydalová ( 5. listopadu 2023 17:48 )

"V půl desáté odpoledne"? To my v Praze máme ještě dopoledne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání