Pohotovost podle vedoucí lékařky Báry Malíkové funguje ve všední dny od 17:00 do 22:00 a o víkendech a o svátcích od 10:00 do 22:00. Město nemocnici poskytlo 2,5 milionu korun na vybavení ordinace a 870.000 korun na provoz do konce roku. Na financování se bude magistrát podílet i nadále.

„Moc dobře víme, jak jsou zubní pohotovosti v Praze vytížené a že je využívají nejen Pražané, ale i pacienti z jiných krajů,“ řekla náměstkyně pražského primátora Alexandra Udženija (ODS). Ředitel NNF David Erhart ocenil, že se Malíkové podařilo sehnat dostatek kvalifikovaných zdravotníků. Dodal, že v plánu je kromě pohotovosti spustit i zubařskou ambulanci.

Nová pohotovost je určena jen pro dospělé pacienty, stejně jako celá NNF. Město podle náměstkyně primátora jedná s Thomayerovou nemocnicí o rozšíření její zubní pohotovosti i pro dětské pacienty, protože nyní je po zrušení dětské zubní pohotovosti v motolské nemocnici obsluhuje jen Městská poliklinika ve Spálené. „Měli bychom mít jednání koncem října,“ uvedla Udženija s tím, že na schůzce vedení krčské nemocnice představí svoji koncepci a finanční náklady.

Všeobecná fakultní nemocnice na Karlově náměstí má sice rovněž zubní pohotovost, ovšem ta se nezaměřuje na běžnou péči, ale na stomatochirurgické zákroky, jako je ošetřování úrazů, zánětů nebo komplikací po chirurgických výkonech. Další pohotovosti provozují soukromé kliniky.