Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na Liberecku zemřel motorkář: Po havárii utrpěl velmi vážná zranění

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
7. října 2023
08:54

Na Liberecku zemřel v pátek večer motocyklista, havaroval na hlavním tahu I/35 nedaleko Stráže nad Nisou. Při nehodě utrpěl velmi vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehl, uvedl na webu krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Okolnosti nehody policie vyšetřuje, příčinu úmrtí řidiče má pomoci objasnit soudní pitva.

Tragická nehoda se stala kolem 18:30 za Libercem ve směru na Děčín. „Došlo tam k havárii motocyklu Yamaha. Motorkář jel ve směru od Liberce na Stráž nad Nisou a pravděpodobně při průjezdu zatáčkou ze zatím nezjištěných příčin se svým strojem havaroval, spadl na vozovku a následně narazil do svodidel,“ popsal okolnosti havárie Robovský.

Nejde o jedinou nehodu motocyklisty za poslední týden. Policie také hledá svědky, kteří by pomohli osvětlit okolnosti srážky osobního auta s motocyklem, která se stala v úterý zhruba půl hodiny před polednem na křižovatce ulic Husovy a Hálkovy, nedaleko restaurace U Balcarů v Liberci. Zraněného motocyklistu převezli záchranáři do nedalekého traumacentra liberecké nemocnice.

„Osobní vozidlo Škoda Scala přijíždělo po ulici Hálkova směrem k Husově, na křížení došlo ke střetu automobilu s motocyklem tovární značky Yamaha, který přijížděl zleva po hlavní. Došlo ke střetu levé přední a boční části vozidla s přední částí motocyklu,“ popsal střet Robovský.

Policie teď hledá svědky nehody. „Přijmeme veškerá svědectví z místa události od dalších účastníků a také záznamy z palubních kamer automobilů, které dopravní nehodu zaznamenaly,“ řekl mluvčí. Informace lze předat na linku 158 nebo osobně na libereckém dopravnímu inspektorátu.

Video  V tunelu Mrázovka došlo k smrtelné nehodě. Nepřežil motorkář. (4. říjen 2023)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání