Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Marné pátrání po seniorce z Pelhřimovska: Marii policie hledá už dlouhých 17 let!

Záhadné zmizení Marie Šmídové z Pelhřimovska: Kriminalisté ho zveřejnili v kalendáři nevyřešených případů.
Záhadné zmizení Marie Šmídové z Pelhřimovska: Kriminalisté ho zveřejnili v kalendáři nevyřešených případů.  (Autor: Policie ČR, Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
6. listopadu 2023
05:00

Letos by Marie Šmídová z Kamenice nad Lipou slavila 87. narozeniny. Bohužel je ale už dlouhých sedmnáct let nezvěstná. Případ ztracené seniorky z Pelhřimovska je dodnes jedním z těch nejzáhadnějších případů vůbec. Nikdo totiž neví, co se s penzistkou stalo… A hlavně, kde by se mohla nacházet.

Naposledy viděli Marii Šmídovou její sousedé, jak pracovala na zahradě rodinného domku, to bylo 13. listopadu roku 2006 kolem desáté hodiny dopoledne. A pak se po ní doslova slehla zem. V okolí jejího bydliště proběhlo několik rozsáhlých pátracích akcí, do kterých policie nasadila desítky policistů, vrtulník a další speciální techniku.

Výsledek? Negativní, po seniorce nejsou žádné stopy, a to dodnes. Policie prohledávala i nemocnice, tehdy měli podezření, že je ve špatném zdravotním stavu po operaci hlavy. Ale ani tahle stopa se neukázala jako ta pravá.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Žila aktivním životem

Sousedé se shodovali, že šlo o naprosto normální ženu. I podle zjištění kriminalistů žila Marie Šmídová bez větších zdravotních komplikací aktivním životem. Neměla ani pohybové problémy, ráda chodila na procházky.

Někdo ji zavraždil?

Kriminalisté si jako vždy stanovili několik vyšetřovacích verzí, jednou z nich byla i ta, že ji někdo zavraždil. Sousedé ale dodávají, že žena byla tichá, přátelská a neměla nepřátele. Navíc nedisponovala ani velkým jměním a majetkem.

Případ se dostal i do kalendáře nevyjasněných případů, který připravili policisté. Mimo jiné se na něm podíleli i detektivové z týmu Tempus, který se zabývá neobjasněnými vraždami. Marie byla tehdy vysoká 160 centimetrů, hubené postavy s rovnými krátkými vlasy a měla šedé oči.  

Vyšetřovatelé zřejmě doufají, že se k nim dostanou novém informace nejen od veřejnosti, ale i z kriminálního prostředí. Kalendáře visí ve všech věznicích napříč republikou.

Video  Plzeňští kriminalisté objasnili brutální vraždu z Tachovska. Zadrželi tři lidi.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Jiří Zvěřina ( 6. listopadu 2023 11:02 )

Přehlídka totální policejní neschopnosti...

Lomikel ( 6. listopadu 2023 07:18 )

případ je úplně jasný.
Tu paní unesli mmozemšťani, zkoumají ji a až ji prozkoumají, vrátí ji upravenou jako mladou a pohlednou zpátky na zeměkouli.
Bude se jmenovat Danuše a bude prodávat vysokoškolské diplomy z planety Nibiru solventním zájemcům...

clarabella ( 6. listopadu 2023 05:31 )

Její zmizení připomíná vraždy Stodolových, ale ti tu dobu byli už tuším zavření.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání