Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Tragická nehoda u Bernartic: Muž nehodu nepřežil, ženu do nemocnice transportoval vrtulník

Při srážce nákladního a osobního vozu zemřel u Bernartic na Písecku člověk.
Při srážce nákladního a osobního vozu zemřel u Bernartic na Písecku člověk.  (Autor: ZZS Jihočeského kraje)
Autor: VaB, ČTK - 
31. října 2023
22:13

Při srážce nákladního a osobního auta u Bernartic na Písecku zemřel v úterý večer člověk. Nehoda se stala na silnici I/29, která spojuje Písek a Tábor. Vážně zraněnou ženu na plicní ventilaci přepravili záchranáři do nemocnice vrtulníkem. Cesta byla kvůli nehodě neprůjezdná.

K nehodě došlo kolem osmé hodiny večer na silnici I/29, která spojuje Písek s Táborem. Ke srážce osobního auta s nákladním vyjelo několik jednotek hasičů, záchranáři a vzlétl také vrtulník. 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

„V osobním autě zůstaly zaklíněné dvě osoby. Zasahují profesionální hasiči ze stanic Písek a Milevsko,“ popsali v krátkosti jihočeští hasiči. Mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová pak dodala, že nehodu nepřežil řidič osobáku. 

„Žena zůstala ve voze zaklíněna a po jejím vyproštění bylo nutné poskytnout jí akutní přednemocniční péči,“ dodala Fajtlová s tím, že ženu museli napojit na plicní ventilaci, umístit do vakuové matrace a přeložit do vrtulníku. Posádka ji pak s těžkými mnohočetnými poraněními letecky přepravila do nemocnice v Českých Budějovicích. 

Video  Vlak na Šumpersku smetl nákladní auto  - České dráhy
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání