Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

David měl zastřelit svou milenku a její tělo pohodit na hřbitově v Pohoří: V dopise na rozloučenou litoval jen sebe

Autor: VaB - 
1. listopadu 2023
10:59

Malou příhraniční obcí Pohoří na Šumavě otřásl v sobotu nález zavražděné ženy, jejíž tělo vrah pohodil na tamním hřbitově. Policie okamžitě začala pátrat po vrahovi, kterého nakonec objevila rakouská policie v Schilternu. Za vším pravděpodobně stojí politik David G. (†34), který se zastřelenou Elisabeth P. (†39) udržoval utajený milostný vztah. V jeho autě se našel i dopis na rozloučenou, ve kterém ničeho nelitoval...

Jihočeská policie přišla v pondělí odpoledne s oznámením, že vyšetřují vraždu ženy, kterou někdo v Pohoří na Šumavě odhodil na tamním hřbitově. 39letá Elisabeth P. z Rakouska byla zastřelena. Okamžitě se proto rozjelo pátrání po vrahovi, který mohl být kdekoliv. „Jak se tělo zavražděné dostalo na hřbitov v Čechách, není jasné,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Do akce se kromě českých policistů zapojili i ti rakouští, kteří celé pátrání vedli. Později vyšlo najevo, že podezřelým by mohl být dolnorakouský politik David G. (†34), který se zavražděnou ženou udržoval milostný vztah.

Zásahovka i vrtulník

Rakouští kriminalisté zjistili, že se měl vrah pohybovat v okolí městečka Langenlois několik desítek kilometrů daleko od českých hranic. Na místo povolali desítky policistů včetně speciální jednotky Cobra a vrtulník. Pátrání bylo nakonec ještě ten den úspěšné. Davida G. podezřelého z vraždy objevili mrtvého. „Hledaného našli policejní složky bez známek života ve stodole u Schilternu. Předpokládá se, že muž spáchal sebevraždu,“ napsali rakouští policisté.

Ani slovo o lítosti

Policie ještě před tím objevila ve vinici jeho ukryté auto. Tím měl zastřelenou majitelku stájí z okresu Zwettl převézt do Česka. Žena byla několik dní pohřešovaná, nikdo pravděpodobně nečekal, že by se stala obětí vraždy.

Podle serveru Krone měl David G. o pět let starší ženu zastřelit přímo ve stájích. Web dále uvádí, že muž napsal i dopis na rozloučenou, který byl objeven v autě. Konkrétně má jít o zmatené řádky a fráze, které načmáral na papír. Nepopisuje však nic o lítosti nebo pocitech viny, nebo výčitky svědomí, ani že by vraždy litoval.

Zavražděná Elisabeth P. (†39) byla stejně jako David G. členkou okresního vedení Svobodné strany Rakouska (FPÖ), která bývá označovaná jako krajně pravicová. Minulý rok ve městečku Horn uspořádala demonstraci proti očkování proti covidu-19. Protestu se účastnilo asi 250 lidí.

Video  Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

celka ( 2. listopadu 2023 08:36 )

Ale on nenapsal, že ničeho nelituje. V článku se píše jenom o tom, že v dopise na rozloučenou není nic o tom, že by toho litoval. Tedy jinými slovy se k tématu lítosti vůbec nevyjádřil.

Ruzena Karaskova ( 1. listopadu 2023 22:50 )

Nejspíše to s ním chtěla ukončit a on to neunesl,tak ji zabil a pak sebe- nedokàzal bez ní žít.Novodobý Romeo 😂a na rodinu nemyslel...

verka1 ( 1. listopadu 2023 20:59 )

Vydírala nebo chtěla rozchod a milenec to neunesl.

Wells ( 1. listopadu 2023 19:35 )

I kdyby ho vydírala no a co, měl rodinu měl se starat o ní a ne zahybat a “užívat” si. Asi chtěla víc než mu jenom poskytovat sex a ještě k tomu aby to nikdo nevěděl.

doktormediciny ( 1. listopadu 2023 13:05 )

Mne to i bez toho dpopisu pripada dost strasne.Treba ho nejak vydirala nebo neco podobneho...To v clanku neni

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání