Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hlavní město terorizuje sériový vrah: Útočí na bezdomovce, na svědomí má už 3 oběti!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: fik - 
14. srpna 2023
18:59

Vídeňská policie vyšetřuje tři útoky na bezdomovce. V uplynulých čtyřech týdnech došlo ke třem útokům nožem na lidi bez domova. Řádění maniaka přežila jen jedna žena s vážným zraněním. Poslední obětí se stal pětapadesátiletý muž, kterého našli ve středu v noci, zemřel v neděli. Policie usuzuje, že jde o stejného pachatele. Humanitární organizace v reakci zabezpečují přístřešky pro lidi bez domova. 

Během měsíce v rakouské metropoli došlo ke třem brutálním útokům na lidi bez domova. První se stal 12. července v ulici Handelskai ve čtvrti Brigittenau. Šestapadesátiletého muže našli v 7:40 se smrtelnými řeznými a bodnými ranami na lavičce v parku, uvedl portál Wien.orf.

Druhý se stal o 10 dní později, tedy 22. července, v Leopoldstadtu, zhruba 5 kilometrů od prvního místa. Ve 3:40 byla v parku nalezena jednapadesátiletá žena taktéž s řeznými a bodnými ranami. Dotyčná měla ale štěstí a přežila. 

Zatím poslední obětí se stal pětapadesátiletý muž, kterého policie našla v noci na 9. srpna na ulici v městské části Josefstadt. Muže převezli do nemocnice, kde byl operován. V neděli večer bohužel následkům zranění podlehl. 

„Vzhledem k určitým podobnostem nemůže Úřad státní kriminální policie ve Vídni vyloučit souvislost mezi těmito případy,“ uvedl Úřad státní kriminální policie v prohlášení. Policie proto předpokládá, že se jedná o sériového vraha. Všechny tři oběti byly bezdomovci napadení na ulici nožem a měly stejná řezná a bodná zranění, informoval T-online.

V reakci na útoky humanitární organizace poskytují lidem bez domova útulky, kde mohou přespat. „Krátkodobá opatření vítáme, protože situace pro postižené bezdomovce nebyla bezpečná ani humánní. Nyní jsou zapotřebí rozsáhlejší opatření, která by postiženým lidem dlouhodobě nabídla vyhlídky a ubytování,“ řekl městský radní a zemský předseda Víděňské lidové strany Karl Mahrer pro Archyde.

Přesný popis pachatele neexistuje. Policie případ nyní vyšetřuje a je v úzkém kontaktu s organizacemi pro bezdomovce.

Video  Požár haly v Žebráku  - Blesk: David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání