Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tři vraždy a útok s dodávkou v Nottinghamu? Těla našli v ulicích, policie zadržela podezřelého

Aktualizováno -
13. června 2023
13:07
Autor: ČTK - 
13. června 2023
11:19

Britská policie dnes v Nottinghamu zadržela 31letého muže poté, co byla v ulicích města nalezena těla tří zabitých lidí. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala policie. Už dříve dopoledne se v britských médiích objevila informace, že policie uzavřela několik ulic v centru města kvůli „probíhajícímu závažnému incidentu“. Britský premiér Rishi Sunak v první reakci policii poděkoval a vyjádřil soustrast pozůstalým.

Dvě těla byla nalezena na Ilkeston Road, kam byla kolem 4:00 místního času (5:00 SELČ) přivolána policie. Další tělo leželo na Magdala Road.

Policie zasahovala také na Milton Street, kde se dodávka pokusila přejet lidi, tři skončili v nemocnici. Podle policie spolu všechny události souvisí, píše BBC News.

„Je to hrůzný a tragický incident, který si vyžádal životy tří lidí. Věříme, že tyto tři incidenty spolu souvisí a podezřelého jsme zadrželi,“ uvedla šéfka policie v hrabství Nottinghamshire Kate Meynellová. Dodala, že vyšetřování je teprve na začátku a požádala veřejnost, aby se uzavřeným částem města vyhnula.

Kvůli incidentům i vyšetřování byla přerušena veřejná doprava v centru Nottinghamu. Podle BBC jsou všude ozbrojené policejní hlídky, na místě pracují forenzní odborníci. Policie požádala případné svědky neštěstí, aby ji kontaktovali. Ve městě vzdáleném necelých 200 kilometrů severně od Londýna žije na 350 000 obyvatel.

„V myšlenkách jsem se zraněnými a rodinami a blízkými těch, kdo přišli o život,“ napsal na twitteru Sunak. Policistům a záchranářům poděkoval za reakci na „šokující incident“ a dodal, že o vývoji je pravidelně informován.

Šéf opozičních labouristů Keir Starmer přerušil své vystoupení na technologické konferenci v Londýně a vyjádřil soustrast těm, které neštěstí zasáhlo.

Poslanci zvolení za Nottingham vydali společné prohlášení, v němž děkují zasahujícím složkám, slibují prošetření události a informují obyvatele o možnostech pomoci.

„Nottingham je krásné město, které je domovem skvělých lidí z různého prostředí. Jsme otřeseni dnešními událostmi, ale budeme jim čelit společně a jako komunita se uzdravíme,“ napsali Nadia Whittomeová, Lilian Greenwoodová a Alex Norris.

Jaroslav Vašíček ( 7. října 2023 11:00 )

Omlouvám se,nerad používám silná a nevhodná slova,ale účastník schovávající se pod značkou jasná volba je děsnej vůl.

dahlie1 ( 13. června 2023 14:24 )

Souhlas

novakalex ( 13. června 2023 13:20 )

Britové si libují v multikulturním prostředí. Vždy raději Araba, Inda, černocha, než někoho ze středu či východu Evropy. Tohle je pro ně neřešitelný problém. Navíc, policajti jsou neozbrojení, lidé v ulicích odzbrojení. Tohle nemá řešení, barevných je tam již snad většina.

lubosbeyr ( 13. června 2023 13:16 )

Všechny tyhle ty kecy, omluvy, soustrasti a soucítění život těm lidem nevrátí. Měli by, a ne jen oni, s tou migrací něco už konečně dělat.

jasnavolba ( 13. června 2023 11:50 )

zase psychický narušený terorista! a tuhle verbež nám bude na návrh švédské krávy a podepsánim dohody Rakušanem se strany kmotru,org zločinu křivá­kem,za­prodan­cem,zr­ádcem posílat EU je to zločin.

Zobrazit celou diskusi