Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Psychiatr Cimický skončil po otravě na ARO: Podivný vzkaz z centra Modrá laguna

Autor: jel, Kateřina Baranová - 
23. října 2023
18:44

Donedávna uznávaného psychiatra Jana Cimického měl za dva týdny čekat soud. Čelí obvinění ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání. O víkendu ho ale našla sekretářka v bezvědomí. Zatím není jasné, zda šlo o nehodu, či pokus o sebevraždu. Cimický se ale předávkoval léky. Policie nyní čeká, až se jeho stav zlepší, aby ho mohla vyslechnout. Na stránkách centra Modrá laguna se navíc objevil podivný vzkaz.

Jak Blesk již informoval, Cimický skončil v sobotu ve vážném stavu na oddělení ARO ve střešovické Ústřední vojenské nemocnici. Měl se předávkovat léky a v bezvědomí v centru duševního zdraví Modrá laguna ho měla najít sekretářka.

Případem se bude zabývat policie, která nyní čeká, až se psychiatrův stav zlepší. „Čeká se na zdravotní stav muže, kterého se událost týká, abychom zjistili, co se v bytě vůbec stalo,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Richard Hrdina s tím, že do té doby budou kriminalisté místo střežit. 

Letos byl Cimický obžalován pro celkem 39 sexuálních deliktů. Těch se měl dopustit v letech 1979 až 2019. Některé případy jsou již promlčeny. „Obžaloba byla podána pro 35 samostatných trestných činů vydírání a čtyři samostatné trestné činy znásilnění,“ prohlásil soudce Obvodního soudu pro Prahu 8 Petr Novák. 

Ostře sledovaný soud měl začít 7. listopadu, tedy za dva týdny. Nyní ale záleží na Cimického zdravotním stavu. Pokud bude v nemocnici, hlavní líčení začít nemůže. 

Na stránkách Modré laguny se objevil podivný vzkaz pro pacienty centra. „Bohužel jsme zjistili, že Policie České republiky v rámci ‚honu na MUDr. Jana Cimického, CSc.,‘ si bez Vašeho i našeho souhlasu vyžádala Vaše osobní údaje od zdravotních pojišťoven a policejní orgány, bez ohledu na Váš zdravotní stav, Vás zřejmě budou kontaktovat s dotazy na MUDr. Jana Cimického, CSc,“ píše se v upozornění, které se objeví hned, jakmile kdokoli webové stránky centra navštíví. 

Pracovníci centra dále vyzývají pacienty, aby je kontaktovali v případě, že se k nim policie nebude chovat korektně. „Pokud s tímto nesouhlasíte, vyjádřete nám náš (sic) názor, jako mnozí jiní pacienti, kteří nás podporují. Jen tak můžeme bojovat proti tomuto obtěžování Vás a jiných pacientů,“ uvádí se dále ve zprávě. Příspěvek na stránkách není datován, a tak není zcela zřejmé, čeho přesně se týká. 

Video  Cimického boj o život, kriminálka v ordinaci! Strach o Janžurovou a party po StarDance  - Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters
Video se připravuje ...

cervena_sedma ( 24. října 2023 10:08 )

Přesně. Teď ještě dočasný pobyt na psychiatrii, kamarádi z branže mu pomůžou. Nechutnej, samolibej člověk, který sám neumí čelit problému. Pokud nic neudělal, tak by šel k soudu se vztyčenou hlavou. Ale on je to s.ráč, který zneužíval ženský, který měly problémy a o nichž věděl, že se nebudou umět bránit. Je to jen lidskej odpad s titulem. To si víc vážím člověka s nízkým vzděláním, ale dobrým srdcem

AliAlice ( 24. října 2023 09:04 )

A komu by v případě že by se nějaká žena ozvala věřili?? Proto se ozvaly až po letech,a že jich je !!! Hahaha,a měly by zaplatit za nactiutrhání pane vtipálku .O jaké cti je prosím řeč??? Toho čest obešla velkým obloukem !!!

AliAlice ( 24. října 2023 08:57 )

Přesně si pan doktor načasoval sebevraždu,a ejhle,už se probral s kómatu,a soud je tím pádem v nedohlednu,protože ten prasák se přece ,,pokusil zabít" !!! Hnus !!!

cervena_sedma ( 23. října 2023 22:14 )

Tak to je z jejich strany taky pěknej hnus. Absolutní zneužití svého postavení. Policajti si určitě nevyžadovali jejich lékařský záznamy, ale pouze jmenný seznam návštěvníků, což je sakra rozdíl. I ten způsob toho napsaní je dost odpornej. Pak se nedivím, že ženský raději mlčí. Neví, kdo a jak se jim pak pomstí. Ony doposud tahaly za kratší konec

Běžný Uživatel ( 23. října 2023 21:20 )

Pěknej pajzl bude ta Laguna. prej modrá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání