Ferrari v policejních barvách? To není výplod žádného „akčňáku“, natožpak videohry. Čeští policisté jedním takovým vskutku disponují. Pochází z majetku, který byl zabaven v důsledku trestné činnosti. Místo toho, aby se na něj prášilo někde v garáži, rozhodli se policisté jej zúročit na českých silnicích. Mašina, která umí zrychlit až na více než 300 km/h se kolem vás na silnici může jen mihnout – na Výstavišti si ji ale můžete prohlédnout zblízka. Nejen ji.

Pražští policisté si totiž „připravili ukázky činnosti policistů, techniky, výstroje a výzbroje. Na místě se tak můžete seznámit s prací policistů z prvosledových hlídek, kteří jsou jako první vysíláni na místa mimořádných událostí, nebo policistů ze speciální pořádkové jednotky. To jsou tzv. těžkooděnci,“ láká policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Ti nezřídka dohlíží na demonstrace či na sportovní klání. Aby toho nebylo málo, k vidění bude i policejní vrtulník.

Video
Video se připravuje ...

Česká policie má luxusní Ferrari: Pomůže proti pirátům silnic v superrychlých vozech Policie ČR

Staňte se hrdinou!

Akce se koná v sobotu 23. září na holešovickém Výstavišti v čase od 11:00 do 17:00. „Tento den patří hrdinům a tím se můžete stát i vy!“ vybízí mluvčí. Policie jednak spustila novou náborovou kampaň, v rámci níž kupříkladu snížila požadavky na přijetí do tmavomodré uniformy.

Zároveň zde bude také možnost odběru krve. „Přímo na místě se bude nacházet i odběrový stan ÚVN, kde můžete od 10:00 hod. darovat krev a zapojit se do výzvy složek IZS  I tobě v žilách koluje naše krev!,“ vysvětluje mluvčí. Kromě nevšedních vzpomínek si tak z areálu mohou návštěvníci odnést i pocit dobrého skutku.

Fotogalerie
32 fotografií