Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Netta zemřel při útoku Hamásu: Zalehl granát, aby zachránil snoubenku!

Autor: rc - 
21. října 2023
05:00

Při útoku Hamásu v sobotu 7. října v Izraeli zemřely stovky nevinných lidí. Mezi oběťmi je i Netta Epstein (†21). Ten se obětoval, aby zachránil svou snoubenku Irene Shavitovou. Při útoku zalehl vlastním tělem granát. Máma mladíka uvedla, že těsně před jeho smrtí od něj dostala textovou zprávu. „Jsou tady, mami,“ byla jeho poslední slova před smrtí.

V sobotu 7. října radikální hnutí Hamás provedl brutální útok na Izrael. Série koordinovaných útoků začala v půl sedmé hodin ráno. Ozbrojenci zaútočili i na kibuc Kfar Aza v jižním Izraeli, který byl domovem zhruba 750 lidí. Toho rána se zemí rozezněly i sirény, které měly obyvatele varovat před raketovými útoky z Pásma Gazy.

Jednadvacetiletý Netta byl v tu chvíli se svou snoubenkou Irene schovaný v jejich bytě. Jak uvedla jeho máma Ayelet Shacharová-Epsteinová pro kanadskou televizi CTV News, zvuk sirén v té oblasti nebyl nic neobvyklého. Ovšem ten den do kibucu vtrhli ozbrojenci Hamásu.

Aylete uvedla, že se rovněž uchýlila se svými blízkými do úkrytu v jejich domě a dopisovala si s ostatními členy rodiny, včetně jejího syna Netty. V jednu chvíli jí přišla zpráva, v níž Netta uvedl, že se k nim blíží ozbrojenci.

„Slyším výkřiky v arabštině. Kolem je spousta hluku. Střílí se,“ citovala slova syna Ayelet s tím, že následně přišla zpráva: „Jsou tady, mami.“

Její syn prý v tu chvíli položil svůj život, aby zachránil svou životní lásku. Ozbrojenci do bytu hodili několik granátů a spustili palbu. Poté, co třetí granát dopadl blízko Irene, Netta neváhal a zalehl jej. „Netta skočil na granát,“ popsala šílenou chvíli Irene Nettově mámě.

„Můj syn měl obrovské srdce. Byl to skvělý fotbalista. Byl to brankář. Byl to ten nejlaskavější a nejchytřejší člověk, kterého jsem kdy potkala,"  popsala Ayelet svého syna.

Video  Švagr skotského priméra pomáhá v nemocnici v Gaze zakrvácenému miminku  - Twitter
Video se připravuje ...

gejza22 ( 21. října 2023 14:36 )

Haraší ti? Nebo vygumováno tam nahoře?

RASPUTIN ( 21. října 2023 12:57 )

Jo závist je zlá věc, že ?

Jaroslav Vašíček ( 21. října 2023 12:39 )

Antisemito,jaký je Izrael teroristixcký stát? To snad je už teroristický stát I NEUTRÁLNÍ šVÝCARSKO.

Jirik-ta ( 21. října 2023 11:15 )

Jirik-ta ( 21. října 2023 11:14 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání