Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Izraelský patolog se zhroutil na tiskovce: Spálená těla se objímala!

Autor: hpe - 
17. října 2023
05:00

Šéf Národního centra forenzní medicíny v Izraeli Chen Kugel během prezentace výsledků pitev obětí útoků propukl v pláč. Fotky shořelých těl páru, který se schovával před útoky Hamásu, šokovaly všechny přítomné. Kugel za svou dlouhou kariéru prý nic podobného nikdy neviděl.

Izraelské orgány se nyní soustředí také na ohledání obětí války. Doktor Chen Kugel demonstroval na obětech útoků ze 7. října na jihu Izraele hrůzné praktiky teroristů. Z těla muže, který se schovával před ozbrojenci ve svém domácím krytu, toho příliš nezbylo. Z výsledků pitev je evidentní, že muž zemřel upálením zaživa.

Smutným případem se stejným koncem je i muž se ženou, jejichž těla i po smrti zůstala spojena v objetí. „Forenzním patologem jsem už 31 let, jsem zvyklý vidět mrtvé lidi, ale nikdy jsem neviděl dva lidi takto zapletené do sebe, během toho, co hoří zaživa snaží se obejmout,“ poté Kugel propukl v pláč.

Jak uvádí deník Daily Mail, tak tento způsob usmrcení je mezi obětmi útoku radikálního hnutí Hamás velmi častý. Útočníci své oběti z domů v mnoha případech buď vykouřili, nebo jejich obydlí přímo zapálili.

Dosud bylo převezeno zhruba 1 300 těl do vojenské základny v Ramle, kde forenzní lékaři identifikují mrtvé. Stejně tak se pokouší pokaždé určit příčinu smrti. Při pitvách zavražděných civilistů se zjistilo, že mnoho z nich bylo mučeno a znásilněno.

„Viděli jsme rozřezaná těla s useknutýma rukama a nohama. Lidi, kteří byli sťati, dítě, které bylo sťato,“ uvádí na pro Daily Mail jeden z mužů, kteří těla identifikují.

Video  Ministryně obrany Jana Černochová u příletu letounu CASA v pražských Kbelích  - BleskúDavid Malík
Video se připravuje ...

Jaroslav Vašíček ( 17. října 2023 14:22 )

Lacino,ti Palestinci zemřeli po odvetném náletu za zmasakrované Izraelce po zbabělém útoku vrahů z Hamásu.

Jaroslav Vašíček ( 17. října 2023 14:17 )

Rasputine,ty jsi přece vůl a neznáš vůbec historii.Židovský národ byl od počátku svého vzniku pronásledován a persekvován .Najdi si učebnici historie a pak se k věci vyjaařuj!

Uživatel_5391041 ( 17. října 2023 13:13 )

To je také asi jediný rozdíl, jinak jsou stejní, vy rusomile

rastasan ( 17. října 2023 12:15 )

Měli možnost odejít. Izraelské oběti tu možnost neměli.

Jindřich Lacina ( 17. října 2023 11:04 )

jeden "omdlívá", je zhrozen atp...ale 2750 ke včerejšku zavražděných CIVILNÍCH palestinských obětí...to je asi v pohodě...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání