Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Teror v Pásmu Gazy: Hamás vraždí čerstvé rodiče i cizince, další stovky teroristé unesli a vězní!

  • Autor: pma,lig - 
    11. 10. 2023
    05:00

    Radikální palestinská islamistická skupina Hamás zaútočila v sobotu brzy ráno v Pásmu Gazy. Podle posledních zpráv jsou v oblasti tisíce zraněných. Krvavou řež Hamásu nepřežilo více než 900 Izraelců. Mezi nimi jsou i manželé Itay a Hadar, kterým se teroristé vloupali do domu a brutálně je zavraždili. Izraelci stihli před svou smrtí alespoň ukrýt svá desetiměsíční dvojčátka. Další stovky lidí jsou Hamásem drženi v Pásmu Gazy jako rukojmí. Mezi vězněnými Izraelci jsou i dcery, manželka a tchyně Yoniho Ashera (37). Ten teroristy prosí, ať si vezmou raději jeho a rodinu propustí.

  • 1.„Vemte si raději mě,“ prosí zoufalý otec Yoni Asher

    Yoni Asher pátrá po manželce Doron a dcerách, které měl unést Hamás. Yoni Asher pátrá po manželce Doron a dcerách, které měl unést Hamás. | instagram

    Doron Asherová vezla o víkendu své dcery Raz (5) a Aviv (3) k babičce Efrat Katzové (67) do izraelské vesnice Nir Oz, která se nachází v těsné blízkosti Pásma Gazy. Krátce po jejich příjezdu ale do domu vtrhli členové teroristického hnutí Hamás, které v sobotu ráno brutálně zaútočilo v Pásmu Gazy, a dívenky společně s matkou a babičkou unesli neznámo kam.

    Realitní konzultant Yoni Asher (37) si stačil s manželkou krátce zatelefonovat. „Řekla mi, že teroristé jsou v domě,“ přiznal vyděšený muž. Dcery a Doron později Yoni poznal mezi lidmi naloženými na korbě náklaďáku. Od té doby o rodině nemá žádné zprávy.

    Teroristy teď prosí o slitování nad jeho příbuznými. „Chci požádat Hamás: Neubližujte jim. Neubližujte malým dětem, neubližujte ženám. Pokud byste místo toho chtěli mě, jsem ochotný přijít,“ nechal se slyšet bezradný Izraelec.

  • 2.Manželé ukryli dvojčátka (10 měsíců) do bezpečí, pak je Hamás zastřelil

    Manželé Itay a Hadara zachránili před svou smrtí svá desetiměsíční dvojčata. Manželé Itay a Hadara zachránili před svou smrtí svá desetiměsíční dvojčata. | Twitter.com/Visegrád24

    Hadar Berdičevskij společně s manželkou Itai od brzkých sobotních ranních hodin sledovali, co se v okolí jejich bydliště v Pásmu Gazy děje. Když uslyšeli, že se jeden z členů Hamásu snaží dostat do jejich domu, neváhali ani vteřinu a rozhodli se okamžitě jednat.

    Svá desetiměsíční dvojčátka schovali do tajného úkrytu v domě, aby je ochránili před řáděním palestinských teroristů. Jen pár chvil poté, co stateční rodiče děti ukryli, byli oba zastřeleni členy Hamásu.

    Tím, že Itai a Hadar děti stihli ukrýt, jim zachránili život. Živá dvojčátka o 12 hodin později v domě objevili izraelští vojáci. „Představte si tu hrůzu. Dva vyděšení rodiče dělali pro záchranu svých dětí, které jsou nyní osiřelé, všechno. Čest památce těchto dvou hrdinů,“ zavzpomínal na sociální síti na manžele izraelský velvyslanec v Kolumbii Gali Dagan.

  • 3.Hodiny strachu o život desetidenního syna

    Aimee a Uriel Labbanovi se teprve před pouhými deseti dny stali rodiči synka Kaieho. Aimee a Uriel Labbanovi se teprve před pouhými deseti dny stali rodiči synka Kaieho. | Twitter.com/Russell Langer

    Chvíle hrůzy za sebou mají i britští Židé žijící v Izraeli. Aimee a Uriel Labbanovi se teprve před pouhými deseti dny stali rodiči synka Kaieho. Ani jeden z partnerů netušil, že budou krátce po narození potomka bojovat o holý život.

    V sobotu brzy ráno vtrhli do vesnice Nirim nedaleko Pásma Gazy jednotky Hamásu a manželé Labbanovi se společně s babičkou a desetidenním chlapečkem schovali do úkrytu v jejich domě.

    „Místnost, kam se schovali, byla plná kouře. Jejich dítě museli zvednout k oknu, aby se mu dostalo čerstvého vzduchu,“ popsal otřesný zážitek Russell Langer, příbuzný Izraelců.

    Po více než deseti hodinách se manželé spolu s dítětem a příbuznou z krytu dostali ven. Kvůli nadýchání zplodinami z kouře byli všichni převezeni k následnému ošetření.

  • 4.„Za všechno ti děkuji a miluji tě,“ vzkázala Němka před smrtí matce

    Němku Carolin Bohlovou zabili členové Hamásu spolu s přítelem. Němku Carolin Bohlovou zabili členové Hamásu spolu s přítelem. | Instagram.com/labohl

    Po víkendových útocích byla pohřešována i Němka Carolin Bohlová se svým partnerem Dannym Darlingtonem. Dvojice se pohybovala v oblasti kolem Nir Ozu, která se nachází v těsné blízkosti Pásma Gazy.

    Poté, co se ani jeden z partnerů neozýval rodině, pojali příbuzní obavy, že i Carolin s Dannym se stali oběťmi palestinského hnutí Hamás. Ty nejhorší pochybnosti se potvrdily v neděli večer, kdy rodina obdržela zprávu o smrti milenců.

    „Jsme zlomeni a pracujeme na tom, abychom se s touto nepředstavitelnou tragédií vyrovnali,“ napsala na Instagramu sestra zavražděné Němky Anja Pasquesiová.

    Podle německého deníku BILD chtěla Carolin v sobotu z Izraele odletět. Krátce předtím, než byla dívka společně s partnerem Dannym členy Hamásu zavražděna, napsala vzkaz své matce. V něm se svěřila, že museli s přítelem běžet do bezpečí, proto zmeškali let do Německa. „Za všechno ti děkuji a miluji tě,“ vzkázala v poslední zprávě Carolin své mamince.

  • 5.Galerie článku

    12:00
    2. 1. 2024
    !

    Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

    Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

    Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

    Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

    10:32
    2. 1. 2024

    Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

    9:30
    2. 1. 2024

    Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

    Zobrazit celý online

    Video  Bezpečnostní analytik o selhání tajných služeb v Izraeli. Může se teror rozšířit?  - Pavlína Horáková
    Video se připravuje ...

lampasak frankachaka ( 11. října 2023 18:19 )

a Bohužel od II. světové války nad Židovskými obyvateli NETRUCHLÍM mám k tomu důvod nejen od předků, ale znám jejich praktiky dokonale a o NI4EM hezkém se psát rozhodně nedá...

přál bych Vám vidět početnou Židovskou komunitu v New Yorském Bronxu /čtvrť nepleťte si z Harlemem - chudinské černošsské GHETO - kdy ŽIDI nutí své malé 3 4 či 5. leté děti chodit v Židovském oblečení které skýtá černé kalhoty sako, bilou košili a černý kabátek kdy maji vlásky ( děti natočeny) loknami / kudrlinkami a na hlavě černý PŘIBITÝ klobouk cestou do a z Mešity či ŠKOLY !!!

NIKDY jsem v NY neviděl tyto malé ŽIDOVSKÉ DĚTI jezdit na kole, hrát na hřišti v pestrobarevném oblečení a když je vidím chce se mi za tohle nad nimi ZVRACET ---- neboť jim UKRADLI DĚTSTVÍ díky xenofobii a fanatismu !


100 X Mormon než jednou Žid a tohle je realita 21. století !

BOHUŽEL !

lampasak frankachaka ( 11. října 2023 18:04 )

tj. současný Agresívní Židovský stát jménem Izrael...

lampasak frankachaka ( 11. října 2023 17:59 )

a U.S.A. i další světové mocnosti - neměli o tomto Jaderném arzenálu ŽIDŮ ani potuchy !

nač ho ŽIDÉ potřebují ?

lampasak frankachaka ( 11. října 2023 17:55 )

okupována Palestina NEMÁ na rozdíl od Izraele --- Jaderné hlavice v jejich utajeném počtu které díky Jadernému Fyziku kterého vylákal , odvlekl, mučil a odsoudil MOSAD tedy Mordechaj Vanunu - který to oznámil Světu !

lampasak frankachaka ( 11. října 2023 17:50 )

Hamás zredukoval a pomstil své Palestinské zemřelé...

Násilí IZRAELCI to je na Vás - plodí jen další násilí to si pamatujte !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání