Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Poslední rozloučení se starostou Vladimírem (†35): Zemřel při nehodě ultralightu, zůstala po něm dcera

Autor: jel - 
20. září 2023
10:28

Minulý týden došlo v obci Tlustice na Berounsku k velké tragédii. Na zahradu rodinného domu se tam zřítil ultralight se dvěma pasažéry. Ani jeden z mužů nehodu nepřežil. Jedním ze zesnulých byl oblíbený starosta obce Zaječov Vladimír Havlík. Ve středu ho rodina a blízcí vyprovodili na jeho poslední cestu.

Malé letadlo spadlo na zahradu domu v Tlusticích v úterý 12. září kolem deváté hodiny ranní. Podle informací Blesku měla být posádka po pádu uvnitř letounu zaklíněná. „Na místě jsme měli v péči dva těžce zraněné pacienty, oba muži utrpěli těžká mnohočetná poranění. I přes snahu všech posádek na místě a zhruba 40 minut trvající resuscitaci svým zraněním bohužel podlehli,“ popsala událost mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Video  Pád ultralightu v Tlusticích nepřežili dva muži. Letoun spadl na zahradu rodinného domu.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

„Budeš naším vzorem“

Hrozivou nehodu nepřežil starosta nedaleké obce Zaječov Vladimír Havlík. O jeho smrti informovala středočeská hejtmanka Petra Pecková. „Svou práci vykonával s láskou a nasazením a velká podpora veřejnosti mu byla odměnou,“ napsala dříve hejtmanka a vyjádřila soustrast rodině zesnulého. 

Poslední rozloučení s oblíbeným starostou proběhlo ve středu 20. září ve smuteční síni v Hořovicích. Na sociální síti o tom informovala obec Zaječov, která také zveřejnila parte zesnulého muže a poslala mu dojemný vzkaz. „Vždy nám budeš vzorem a nikdy nezapomeneme. Upřímnou soustrast celé rodině a blízkým,“ napsali zástupci obce.

„Úsměv měl na rtech, dobrotu v srdci, lásku v duši...“ stojí na smutečním oznámení, z něhož je patrné, že po Vladimírovi zůstala přítelkyně Vendula a dcera Stella.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání