Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ve Vysokém Mýtě spadl ultralight a začal hořet: Pilot skončil s popáleninami v Praze

Pád ultralightu ve Vysokém Mýtě
Pád ultralightu ve Vysokém Mýtě  (Autor: HZS Pardubického kraje )
Autor: ČTK, VaB - 
18. září 2023
18:06

Jako zázrakem přežil pilot ultralightu jeho havárii ve Vysokém Mýtě. Stroj po pádu zachvátil požár a popálil ho. Muže museli letecky ve vážném stavu transportovat na popáleninové centrum v Praze. 

Na sportovním letišti ve Vysokém Mýtě v pondělí odpoledne spadlo ultralehké letadlo. Stroj při pádu hořel, pilot tak kromě jiných zranění utrpěl i popáleniny. ČTK to řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

„Na místo jsme vyslali dvě posádky včetně letecké záchranné služby. Muž byl ve vážném stavu letecky transportován do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze, kde je popáleninové centrum,“ uvedla Kisiala.

Pode mluvčí krajských hasičů Venduly Horákové hořící ultralight letěl nad silnicí I/35, a že hoří, zpozoroval kolemjedoucí řidič, který okamžitě zamířil na letiště a pilota z hořícího letounu vytáhl. Při příjezdu první jednotky hasičů byl již zraněný mimo letadlo a při vědomí. Příčiny nehody budou zjišťovat specialisté z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Video  Pád ultralightu v Tlusticích nepřežili dva muži. Letoun spadl na zahradu rodinného domu.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání