Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Při pádu ultralightu na Berounsku zemřel pilot a instruktor Milan: Dojemná slova blízkých

Autor: jel - 
15. září 2023
05:00

V úterý kolem deváté hodiny ráno se v Tlustici na Berounsku poblíž hořovického letiště zřítil na zahradu jednoho z domů ultralight. Na jeho palubě byli dva lidé a ani jeden z nich nehodu nepřežil. Zemřel starosta obce Zaječov Vladimír Havlík a také oblíbený pilot a instruktor Milan S. Na něj nyní vzpomínají blízcí na sociálních sítích.

Letoun dopadl na zahradu rodinného domu, kde se v té době nikdo nenacházel. Na místo vyrazily všechny složky IZS včetně dvou záchranářských vrtulníků. Oba muži, kteří byli na palubě letadla, utrpěli mnohočetná poranění a i přes asi čtyřicetiminutovou resuscitaci bohužel zemřeli.

Případem se nyní zabývají policisté i pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Video  Pád ultralightu v Tlustici nepřežili dva muži. Letoun spadl na zahradu rodinného domu.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Při nehodě zemřel majitel a provozovatel letecké školy Milan S., jenž učil začátečníky létat a měl nalétáno více než 2200 hodin. Blízcí ho popisovali jako zkušeného a laskavého instruktora a hlavně srdcaře. Na sociálních sítích na něj nyní vzpomínají také někteří z jeho žáků a další přátelé.

„Milane, vždycky jsem si lítání s tebou maximálně užíval! Odešel jsi moc brzy. Měj se tam v tom leteckém nebi krásně,“ napsal Petr. „S lítostí oznamuji těm, kteří ještě neví, že nás dnes navždy opustil pilot, instruktor, přítel a kamarád Milan S. Upřímná soustrast rodině a všem, kteří ho znali,“ uvedl na facebooku Václav.

O tom, že byl Milan velkým nadšencem do letadel, svědčí také jeho profil na sociální síti. Zveřejňoval tam mnoho fotografií letadel i z pilotování. Je zřejmé, že to byla jeho obrovská vášeň.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání