Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

U Toužimi spadl kluzák, pilot nepřežil: Na pomoc letěli i vojáci

U letiště v Toužimi spadl větroň, pilot nepřežil.
U letiště v Toužimi spadl větroň, pilot nepřežil.  (Autor: HZS a Policie ČR)
Autor: ČTK, VaB - 
14. září 2023
19:55

U Toužimi na Karlovarsku se ve čtvrtek vpodvečer zřítil kluzák. Zraněním na místě podlehl pilot letadla. Zasahují zde policisté i hasiči. Okolnosti nehody zjišťují. Podle informací Blesku na místě zasahovali i vojáci z vojenského letiště Kbely.

U Toužimi na Karlovarsku se vpodvečer zřítil větroň. Pilot jednomístného letadla neměl šanci tvrdý náraz přežít. Na místě zasahovali policisté i hasiči. Okolnosti nehody vyšetřovatelé zjišťují, ČTK to řekl krajský policejní mluvčí Jan Bílek.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Pilot byl v letadle sám. Na místě zasahují tři jednotky hasičů. „Na vyšetřování příčiny nehody spolupracují policisté s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ uvedl mluvčí. K místu vzlétl z vojenského letiště Kbely také vrtulník určený na vyhledávání spadlých nebo pohřešovaných letounů. Posádka tohoto speciálně určeného letounu měla stroj vypátrat.

Tento týden v Česku zemřeli při nehodách malých letounů už čtyři lidé. V úterý dva muži nepřežili pád ultralightu v Tlustici na Berounsku, stroj spadl na zahradu u rodinného domu, na níž nikdo nebyl. V úterý večer pak havaroval motorový paraglide na Frýdecko-Místecku. Šedesátiletý pilot při pádu z několika desítek metrů utrpěl těžká poranění, kterým na místě nehody podlehl.

Video  Pád ultralightu v Tlustici nepřežili dva muži. Letoun spadl na zahradu rodinného domu.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání