Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tajemná světla na obloze těsně před zemětřesením v Maroku: Videa se záhadným úkazem zaplavila internet

Autor: jel - 
14. září 2023
17:11

Hned několika lidem se podařilo natočit opravdu nezvyklý úkaz na obloze. Jedná se o světla, která se na nebi objevila těsně před ničivým zemětřesením v Maroku. To severoafrickou zemi zasáhlo v pátek 8. září. Videa tajemných záblesků zaplavila internet. Mohlo by se jednat o jev známý jako earthquake light (světlo zemětřesení, pozn. red.).

Maroko v pátek 8. září zasáhlo zemětřesení o síle 6,8 stupně Richterovy škály. Bylo nejsilnější, jaké severoafrická země zažila za posledních 100 let. Při přírodní katastrofě zemřelo téměř 2500 lidí. Tisíce lidí utrpěly zranění. Poslední zemětřesení s katastrofálními následky zažila země v roce 1960.

Video  Před zemětřesením v Maroku se na obloze objevily podivné světelné záblesky.  - Twitter
Video se připravuje ...

Růžová koule i „plameny“

Na sociálních sítích se nyní objevila videa podivného jevu. Několik hodin před začátkem otřesné katastrofy se totiž na obloze objevila podivná modrá světla. Lidé na internetu spekulovali o tom, že jev způsobil elektrický výboj, nebo dokonce že šlo o UFO.

Jak uvedl deník Daily Mail, možným vysvětlením je, že se jednalo o takzvané earthquake light (EQL). Jedná se o jev, o němž se v souvislosti se zemětřesením mluví už od roku 1600. Zatím však jeho existence nebyla dodnes spolehlivě potvrzena a vědci stále netuší, jak vzniká.

Dlouho se věřilo, že je to pouhý mýtus. Navíc mají tato světla údajně nejrůznější podoby. Spatřena měla být například růžová koule a nebo dokonce asi deseticentimetrové „plameny“ nad cestou. Druhý zmíněný jev byl prý viděn v roce 2009 krátce před zemětřesením v italském města L'Aquila.

Video  Před zemětřesením v Maroku se na obloze objevily podivné světelné záblesky.  - Twitter
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 15. září 2023 00:53 )

A co HAARP ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání