Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Ty hajzle! Zničili jste Slovensko!“ Ostudná bitka Matoviče s Kaliňákem baví internet

  • Autor: mav - 
    14. 9. 2023
    05:00

    Mortal Kombat! Tohle je Sparta! Mstitel John Wick! Slovenští vrcholoví politici sehráli v rámci předvolební kampaně scénku, která si nezadá s nejšílenějšími hollywoodskými akčními filmy či videoherními mlátičkami. Internetová lidová tvořivost na sebe nenechala dlouho čekat, nejen Slovensko se baví expremiérem a exministrem v nových rolích.

    Hned ze začátku bylo jasné, že to bude „čoro moro“. Bývalý slovenský premiér Igor Matovič (Oľano) sedl za volant ohromného auta polepeného slogany a vybaveného silnou audiotechnikou a vyrazil vytrollit venkovní tiskovou konferenci ještě dřívějšího expremiéra Roberta Fica a jeho kolegů ze strany Směr-SD.

    Z nich zareagoval Ficův někdejší ministr vnitra Robert Kaliňák, vyrazil k Matovičovi, aby ho zastavil. „Co se bojíš?“ usmíval se na expremiéra nadále pokřikujícího do mikrofonu, o nějž se ho Směrák pokusil připravit. „Kaliňák mafián,“ pustil se do něj Matovič. „Jdi do p*dele, zloději!“ zopakoval výzvu několikrát. A když tam Kaliňák nešel a naopak se snažil Matoviče vytáhnout z auta, uštědřil mu kopanec do prsou.

    Ani tím ho ale neodradil, z tiskovky ještě přišel na pomoc stranický kolega – právník Richard Glück a expremiéra dvakrát udeřil pěstí do tváře. „Haj*li špinaví, zničili jste Slovensko!“ pokřikoval narušitel. Bitka za (troubícím) volantem trvala skoro minutu, než politiky roztrhl městský policista.

    Video  Skandál a ostuda na Slovensku: Ostrá potyčka expremiéra s exministrem!  - Facebook - OLaNO (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti)
    Video se připravuje ...

    On si začal!

    Glück i Kaliňák odmítali, že by Matovič dostal přímo pěstí. „Je v pořádku, že váš kandidát bije jiného kandidáta?“ ptal se exministra reportér TV Novin. „On si začal, však on první kopal,“ komentoval Kaliňák.

    Policie začala případ vyšetřovat, zatímco satirici všeho druhu měli okamžitě nabito na smršť vtipů, hlášek a memů.

  • 1.Ne Sparta, tohle je Slovensko!

    Mocné kopnutí nejednomu fanouškovi Hollywoodu připomíná památnou scénu z filmu 300: Bitva u Thermopyl. Sparťanský král Leonidas (Gerard Butler) se tam chlapsky vypořádá s vyhrožujícím perským poslem: „Toto je Sparta!“ zakřičí mocně a skopne ho do jámy.

  • 2.Mortal Kombat

    Na sociálních sítích se před blížícími se slovenskými volbami objevilo propracované video, jež z politických tváří včetně prezidenty Zuzany Čaputové dělá bojovníky legendární soubojové videohry Mortal Kombat. Kaliňák a Matovič nemohli na soupisce chybět – a tak je tato prácička díky jejich bitce hnedle pravdivější, než tvůrci mohli čekat.

     

  • 3.Keanu Kaliňák

    Jiný meme si všímá podobnosti  Kaliňákova plnovousu s akčním hrdinou Johnem Wickem (Keanu Reeves).

    John Wick: Kapitola 4. (2023) John Wick: Kapitola 4. (2023) | Blesk

  • 4.Přeběhlík v kampani

    Jiný meme usuzuje, že z potyčky vychází jako poražený Robert Kaliňák a strana Směr-SD, kteří pomohli konkurenci.

  • 5.První pomoc

    „Bývalý ministr vnitra navzdory politickým neshodám poskytuje první pomoc bývalému premiérovi, jemuž se udělalo zle nedaleko jejich politického mítinku,“ uvádí na pravou míru Memoviny.

  • 6.Vinnetou a Old Shatterhand

    V jednu chvíli to vypadalo na usmíření, sbratření, ba ještě víc...

  • 7.Bitka o cigarety

    Nebo se ve skutečnosti poprali o cigarety? Tak vyznívá předabovaná verze.

  • 8.Prodavač prstenů

    Opravdu chtěl Matovičovi Kaliňák něco vzít? Neměl v úmyslu mu spíš něco prodat?

  • 9.Horký segedín

    „Au! Pane vrchní, ten segedín je horký!“ transformoval jistý Ramon Matovičovo kňučení do restaurace.

lekno ( 15. září 2023 17:33 )

To asi nebyl nejlepší nápad - v autě s megafonem spustit naplno kritiku na konkurenci. Byl na jejich tiskové konferenci, samozřejmě že takový projev vnímali jako narušení svého programu. Ani jemu by se nelíbilo, kdyby někdo podobně hlasitě rušil jeho vystoupení před lidmi. Ještě, že tam přišel ten policista. Mohlo to skončit i hůře. Mužům dost tečou nervy, jak vidím. A to jsou 2 týdny do voleb.. Milující Pavlínka svému Igorovi neřekla, co múže očekávat při takové akci, když bude sám ?

lesanka ( 14. září 2023 14:54 )

Veľmi výstižne napísané. Slovensko je potrestané týmto zhovadilcom mat ovičom. Hanba pre celý národ tento odpad.

naidka ( 14. září 2023 13:24 )

Nanometr, správně.

naidka ( 14. září 2023 13:17 )

...Když se u nás chlapi poperou
tak jenom nožem a nebo sekerou ...

naidka ( 14. září 2023 13:11 )

V dělání ostudy celosvětové jsou Kaliňák s Matovičem oproti Bidenovi úplní žabaři.

Zobrazit celou diskusi