Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující motiv žháře z Bratislavy: Školu zapálil kvůli penězům prohraným při online sázení?!

Autor: VaB - 
8. září 2023
11:08

Na povrch se dostává možný šokující motiv teprve osmnáctiletého Benjamina, který v Bratislavě podpálil školu a 14 aut! Při požáru školy pro mimořádně nadané děti sám zahynul. Za vším zřejmě stojí sázení, ve kterém přišel o velkou sumu peněz…

První prázdninový den se osmnáctiletý Benjamin sebral, odešel do autopůjčovny, kde brigádničil, a podpálil tam celkem čtrnáct aut. Na skútru pak odjel do Školy pro mimořádně nadané děti a gymnázia v Teplické ulici v Bratislavě. Do té se dostal přes hřiště a přes okno. Následně v učitelské sborovně polil vše benzínem a ten zapálil. Připravené na to měl tři kanystry.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějších půjček

Mohutný požár zasáhl značnou část školy, Benjamin pak při výbuchu ve škole zemřel. Podle tehdejších informací byl výborným a nadaným studentem. Případem z 1. července se stále zabývají kriminalisté, škola je stále uzavřená kvůli opravám. Studenti by se zpět mohli vrátit příští týden.

Prohrál velkou sumu peněz

TV JOJ před dvěma dny informovala, že v osudný večer měl mladý student přijít i pořádný balík peněz. Údajně měl skrze online sázkovou kancelář přijít až o stovky tisíc korun. Peníze na to získal od své rodiny, zpočátku se mu dařilo vyhrávat, nakonec ale přišel úplně o všechno.

Jestli byla tato skutečnost motivem, se aktuálně podle televize snaží zjistit znalci. Při pitvě se ukázalo, že měl Benjamin v krvi 1,2 promile alkoholu. Ve sborovně se před dvěma měsíci našla flaška borovičky.

Video  Student Benjamín (†18) zapálil sborovnu školy, v níž studoval. Při činu zemřel.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání