Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pavel rozdal nevyužitých 2,3 milionu z kampaně. Kdo peníze dostane a proč?

Autor: ČTK - 
6. září 2023
13:53

Prezident Petr Pavel rozdělil nevyužitých 2,35 milionu korun na volební kampaň mezi sedm sociálních, zdravotních a jinak veřejně prospěšných organizací sídlících zejména ve strukturálně postižených krajích. Hrad o tom informoval v dnešní tiskové zprávě.

Peníze obdržely Charita Hlučín, Charita Most, Klubíčko Cheb, Linka bezpečí, Nadační fond Modrá rybka, Naděje pro všechny a Res vitae. Každá z nich získala více než 335 000 korun. Pět z nich sídlí v Karlovarském, Moravskoslezském a Ústeckém kraji, zbylé dvě v Praze.

„Prezident Pavel chce více spolupracovat s regiony a pomáhat v krajích, které v rámci České republiky trpí strukturálními problémy a jsou mnohdy přehlíženy. Při svých dřívějších osobních návštěvách těchto regionů se zajímal o konkrétní problémy místních občanů, možnosti rozvoje nebo posilování sociální soudržnosti,“ uvedl Hrad.

Peníze se využijí na pomoc dětem v krizi či ohrožení, podporu vzdělávání dětí znevýhodněných osob a samoživitelů i těchto osob a rodičů samotných a na propojování formálního a neformálního vzdělávání v rámci Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2030+. „Dar využijí i preventivní a krizoví pracovníci, organizátoři volnočasových aktivit pro mladé lidi s handicapem nebo zdravotní a sociální pracovníci a pracovnice poskytující klientům domácí péči,“ poznamenal Hrad.

Povinnost rozdělit přebytečné peníze z kampaně ukládá prezidentu zákon, výše prostředků a jejich konkrétní rozdělení je na volbě hlavy státu.

Video  Pavel: Hluboce jsme se mýlili. A Putin se snaží otrávit Západ  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

e.lesanova ( 7. září 2023 17:34 )

Jediné plus, že to nepřibalil do kabelky Pavlové na UA. Zelený strýček by se už o ně postaral

naidka ( 7. září 2023 08:06 )

Však nerozdává ze svého. On sám dal motorkářům 2,5 tis. asi z rodinného rozpočtu. Daleko víc je současně na očích ta jeho manželka na návštěvě Kyjeva, nedbajíc na bombardování , s českou a UA vlaječkou na klopě.

roxin ( 6. září 2023 18:55 )

Psal si že tě zajímá jen co je v článku, ale Babiš tu není.

roxin ( 6. září 2023 18:53 )

...a co je to za kampaň snad ne ta co kandidoval protože ta měla být už dááávno vrácená, jedině že by si miliony nechával na horší časy a teď zjistil že on už zlé časy mít nikdy nebude jen ty dobré, tak se rozhodl je podarovat, no z cizího se rozdává dobře, ale měl by rozdávat ze svého ale to nehrozí!!!

belco ( 6. září 2023 16:06 )

Však nerozdává ze státního ani tvého, ale mého, který mu přispěl. A je to tak naprosto v pořádku. Jen se zeptej Babiše, kam se poděly peníze, co má z našeho, chytráku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa