Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rusky hovořící muž v Německu shodil malého chlapce (10) z mostu, protože je Ukrajinec

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
2. září 2023
19:40

Rusky hovořící muž podle německých úřadů v dolnosaském městečku Einbeck napadl skupinu ukrajinských dětí a desetiletého chlapce shodil z mostu, načež utekl. O incidentu informoval deník Die Welt. Agresorovi se údajně nelíbilo, že děti hovoří ukrajinsky. Státní zastupitelství začalo stíhat neznámého pachatele kvůli pokusu o zabití.

Podle policie muž shodil chlapce přes zábradlí mostu. Chlapec se nejdřív udeřil o železné nosníky pod zábradlím a poté mezi nimi propadl do vodního kanálu, sdělil mluvčí státního zastupitelství. Chlapec utrpěl nikoli vážná zranění na hlavě a na noze; byl ošetřen v nemocnici a propuštěn.

Neznámý muž nejdřív skupinu dětí na mostě oslovil rusky, stěžoval si, že hovoří ukrajinsky, a vyzval je, aby mluvily rusky, popisuje incident Die Welt. Situace eskalovala a útočník začal tahat jednu dívku za vlasy a shodil chlapce z mostu. Podle vyšetřovatelů navíc údajně prohlásil, že „Ukrajina začala válku“. Úřady po podezřelém pátrají.

Když chlapec ležel pod mostem, pachatel po něm údajně ještě hodil skleněnou lahev, píše Die Welt. Lahev hocha trefila do ramene. Poté, co muž uprchl, děti přivolaly rodiče. Útok, který se stal už minulou sobotu, policie vyšetřuje jako politicky motivovaný. Věk podezřelého odhaduje na 40 až 45 let.

VIDEO: Do ČR se po 30 letech od vraždy vrátil jeden z pachatelů. 

Video  Do ČR se po 30 letech od vraždy vrátil jeden z pachatelů.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

dietr ( 3. září 2023 07:17 )

údajně...Tohle slovíčko jsem v textu hledal, až jsem ho našel.

Lomikel ( 3. září 2023 06:48 )

Němec, který rozezná ruštinu od ukrajinštiny je pravděpodobně bývalý agent STASI, nebo stařec, kdysi zajatý u Stalingradu a oba jazyky se naučil na Sibiři v lágru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání