Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Češka chtěla přes hranice propašovat Ukrajince: Hrozí jí až 5 let za mřížemi

Autor: rc - 
5. září 2023
19:19

Zlom nastal v případu devětadvacetileté Češky, která se pokusila přes ukrajinské hranice propašovat ukrajinského muže. K incidentu došlo 29. srpna, kdy celníci na hraničním přechodu Lužanka zastavili vůz BMW s českými poznávacími značkami. Při prohlídce našli ve voze ukrytého ukrajinského muže, který kvůli válce nesmí opustit zemi. Celníci muže zadrželi a žena z místa uprchla. Policistům se ji ale nyní podařilo dopadnout.

Jak již Blesk informoval, devětadvacetiletá Češka se pokusila překročit maďarsko-ukrajinské hranice v úterý 29. srpna. Na hranicích ji zastavili celníci, kteří při kontrole vozu našli podivný starý obraz z roku 1906. Žena k němu neměla žádnou dokumentaci, a tak se rozhodli auto prohledat. Během kontroly objevili v kufru auta speciálně vyrobený úkryt, v němž byl třicetiletý Oleksandr M. Ovšem kvůli válce platí, že Ukrajinu nesmí opustit muži ve věku od 18 do 60 let. Celníci proto muže zatkli.

Češka následně začala dělat scény. Čtyři hodiny prý plakala, vztekala se, říkala, že je těhotná a odmítla pustit zadrženého Ukrajince. Dokonce si lehla pod kola auta. Nakonec ale do auta nastoupila a z místa uprchla. Ovšem v případu nastal zlom. Podle informací serveru proukrainu.blesk.cz se policistům podařilo Češku dopadnout. Vyšetřovatelé ženu obvinili a hrozí jí až pět let ve vězení!

Video  Češka se pokusila převést přes hranice Ukrajince, když to nevyšlo několik hodin se na hranicích vztekala.  - Telegram Vitaliy Glagola
Video se připravuje ...

19:59
Dnes

Dnešní vzdušný útok ruských sil na ukrajinskou energetiku cílil na plynárenská zařízení, která jsou důležitá pro dodávky do EU, uvedl ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj.

19:20
Dnes

OBRAZEM: Odklízení škod po ruském ostřelování budovy psychiatrické léčebny v Charkově. 

18:34
Dnes

Ruským silám se podařilo proniknout dál do části Očeretyne, frontové vesnice v Doněcké oblasti. Uvádí to The Kyiv Independent s odkazem na mluvčího skupiny Khortytsia.

Nazar Voloshyn také dodal, že okupované části jsou pod ukrajinskou palbou. 

„Podnikají se všechny kroky k vytlačení nepřítele,“ řekl Voloshyn.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa