Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Češka chtěla propašovat Ukrajince přes hranice: Po odhalení ztropila obrovskou scénu a celníkům utekla

Autor: jel - 
30. srpna 2023
05:00

Drama se odehrálo krátce po půlnoci v úterý 29. srpna na maďarsko-ukrajinských hranicích. Celníci při kontrole vozu BMW s českými poznávacími značkami našli v autě ukrytého ukrajinského muže, jenž se zřejmě pokusil přejít hranice, ač kvůli válce nesmí opustit zemi. Řidička, devětadvacetiletá Češka, pak na hranicích několik hodin vyváděla, až nakonec pohraničníkům uprchla.

Na Ukrajině kvůli válce platí, že muži, kteří jsou občany Ukrajiny a jsou ve věku od 18 do 60 let, nesmí ze země vycestovat. A právě to se mnozí snaží nejrůznějšími způsoby obejít. Podobně tomu zřejmě bylo i u Ukrajince zadrženého na hraničním přechodu Astei v Zakarpatské oblasti.

Video  Češka se pokusila převézt přes hranice Ukrajince. Když to nevyšlo, několik hodin se na hranicích vztekala.  - Telegram Vitaliy Glagola
Video se připravuje ...

Narazila do zdi a lehla si pod auto

Jak informoval na sociální síti ukrajinský novinář Vitalij Glagola, v úterý ve čtvrt na jednu zastavili celníci na tomto přechodu vůz s českou poznávací značkou řízený devětadvacetiletou Češkou. Při kontrole byl ve voze nalezen podivný starý obraz z roku 1906, k němuž žena neměla žádnou dokumentaci. Celníci se proto raději rozhodli prohledat vozidlo pořádně.

V kufru auta našli pohraničníci speciálně vyrobený úkryt, v němž se nacházel třicetiletý ukrajinský občan Oleksandr M. Celníci muže zatkli. Češka ale začala dělat scény a celé čtyři hodiny se na místě vztekala, předstírala, že je těhotná, odmítala pustit zatčeného Ukrajince, narazila hlavou o zeď a zaútočila na celníky.

Když ve čtyři hodiny ráno chtěli policisté zajistit vozidlo, v němž se Ukrajinec ukrýval, Češka si lehla pod kola auta a bránila mu v pohybu. Policista z vozu vystoupil, aby vyfotil zmíněnou situaci, jenže v ten moment žena naskočila do auta a začala ujíždět zpět na Ukrajinu. Nezabránila jí v tom ani závora s hroty, tou totiž bez problémů projela.

Video  V BMW s českou registrační značkou našli na ukrajinských hranicích ukrytého muže, kterého se Češka pokusila dostat přes hranice.  - Telegram Vitaliy Glagola
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa