Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rusové mu uřezali hlavu! Voják Serhij (†30) měl manželku a dvě malé děti

Autor: štt, swp - 
29. dubna 2023
09:05

V polovině dubna sociální sítě obletělo video, na němž ruský voják nožem uřízl hlavu ukrajinskému zajatci. Maďarským novinářům se nyní podařilo zjistit identitu zavražděného muže.

Dle serveru Telex by se mělo jednat o třicetiletého Serhije Potokiho (†30). Bývalý prodavač se účastnil bojů o Bachmut. Před narukováním žil se svou manželkou a dvěma dětmi, šestiletou dcerou a půlročním synem, ve Vynohradivu nacházejícím se v Zakarpatské oblasti.

Drastické video se na síti Telegram objevilo 12. dubna. Hanebný akt pobouřil vrchní představitele ukrajinského státu i armády. Tamní bezpečnostní služba slíbila, že najde a potrestá ruské vojáky, kteří se dehonestující vraždy zúčastnili. Šéf ukrajinské rozvědky Kyrylo Budanov 17. dubna uvedl, že již zná jejich totožnost. Odmítl ji však sdělit veřejnosti.

Prezident Volodymyr Zelenskyj ujistil, že Rusko ponese odpovědnost za všechny své zločiny, a vyzval světové lídry, aby na ruská zvěrstva reagovali.

Video  Pavel odsoudil ruské barbarství na Ukrajině. Co řekl o videu údajné hrůzné popravy Ukrajince?  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa