Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž (64) měl na táboře sexuálně obtěžovat nezletilou dívku: Policie ho obvinila z pohlavního zneužití, skončil ve vazbě

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
28. srpna 2023
17:09
Autor: ČTK - 
28. srpna 2023
11:22

Kriminalisté obvinili čtyřiašedesátiletého muže z pohlavního zneužití dívky na dětském táboře v Rožmitále pod Třemšínem na Příbramsku. Na táboře byl jako dozor. Policisté ho zadrželi a navrhli jeho vzetí do vazby. Soudce návrhu vyhověl. 

Oznámení o možném obtěžování nezletilých dívek policisté přijali v pátek na lince tísňového volání 158, vzešlo od vedení tábora na základě informací ubytovaných dětí. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a zadrželi podezřelého.

„Následovala celá řada šetření a prověřování události, k nimž kriminalisté přistupovali s ohledem na možné oběti, jejichž věk nedosahoval věku zletilosti, velice citlivě, tedy i za účasti policejní vyšetřovatelky, v dětské výslechové místnosti a současně i za přítomnosti orgánů sociálně-právní ochrany dětí a rodičů,“ uvedla Suchánková.

Podezřelý muž z Plzně podle policie sexuálně obtěžoval nezletilou dívku v chatce, kde byla ubytovaná ještě s dalšími děvčaty. K obvinění se nijak nevyjádřil. Soud ho v pondělí poslal do vazby. Důvodem bylo, aby v trestné činnosti nepokračoval. „Vyšetřování veškerých skutečností tohoto případu bude i nadále pokračovat, a to jak za účasti zákonných zástupců dívky, tak i orgánů sociálně-právní ochrany dětí,“ dodala mluvčí. S ohledem na věk oběti a citlivost případu není podle Suchánkové možné k případu sdělit další informace.

Video  Trauma spojené se znásilněním může mít dalekosáhlé a velmi vážné následky.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání