Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Agresor (52) měl sexuálně zneužít tři nezletilé dívky. V minulosti se navíc pokusil zapálit nevlastního syna?!

Autor: pma, inf - 
21. srpna 2023
21:32

Krajský soud v Pardubicích začal v pondělí 21. srpna projednávat případ dvaapadesátiletého muže. Ten se měl podle obžaloby pokusit po rodinných neshodách polít benzinem a zapálit syna své tehdejší přítelkyně. Není to ale jediný čin, za který ho chce soud potrestat. Agresor se měl také podle obžaloby dopustit zneužití, sexuálního nátlaku a znásilnění tří nezletilých dívek z rodin svých známých!

Spletitý případ začal v roce 2011. Tehdy se měl dvaapadesátiletý muž dopustit jen těžko pochopitelného činu. V návalu vzteku po předchozí hádce s rodinným příslušníkem vzal kanystr s benzinem a vběhl do pokoje, kde tou dobou spal syn jeho přítelkyně. Muž si do pokoje přinesl sirky a pokusil se chlapce zapálit. Ten se probudil v momentě, kdy obžalovaný škrtl zápalkami.

Před obžalovaným se chlapci podařilo utéct na zahradu a svým křikem upoutal i pozornost zbytku příbuzných, kteří v domě byli. Na zahradě muž mladíka doběhl a hodil mu kámen po hlavě. Chlapci se naštěstí povedlo přelézt plot a z místa utéct.

Obžalovaný se u soudu hájil tím, že chtěl syna partnerky jen polekat. „V afektu jsem udělal hloupost, že jsem ho šel takhle nevhodným způsobem postrašit,“ uvedl v pondělí u soudu muž z Pardubicka. Podle něj syn jeho partnerky tou dobou hodně měnil střední školy, pil alkohol a doma nepomáhal.

Nejedná se ale o jediný čin, za který je dvaapadesátiletý muž před soudem. Podle stanice CNN Prima NEWS se měl obžalovaný v letech 2016, 2021 a 2022 dopustit hned tří případů pohlavního zneužití, sexuálního nátlaku a znásilnění u tří dívek ve věku deseti až dvanácti let. Ty si vybíral zcela účelově v rodinách svých známých.

Svou vinu muž u soudu popřel. K poslednímu případu z loňského roku jen uvedl, že dívku zranil na intimních partiích během hry. Podle znaleckých posudků obžalovaný netrpí patologickou sexuální anomálií, je u něj ale patrná psychopatická osobnost a silný egocentrismus.

Hlavní líčení bude probíhat ještě v několika termínech. Rozsudek by mohl padnout v polovině září. Za činy agresorovi hrozí až dvacetiletý trest odnětí svobody.

Video  Insta Crime Podcast: Elišku (†9) znásilnil a zavraždil vlastní strýc.  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání