Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Agresor o matku zlomil nůž, dalším ji ubodal: Lukáš (31) dostal osm let za opilství

Lukáš Seiml odešel od soudu s osmiletým trestem odnětí svobody.
Lukáš Seiml odešel od soudu s osmiletým trestem odnětí svobody.  (Autor: reproto TV NOVA)
Autor: pma, inf - 
18. srpna 2023
17:01

V pátek Krajský soud v Ústí nad Labem projednával případ jednatřicetiletého Lukáše Seimla. Ten koncem loňského roku zaútočil nožem na svou matku v Bžanech na Teplicku. Agresor matku několikrát bodl nožem do oblasti ramene. Když zlomil čepel, došel si do kuchyně pro nový nůž. Od soudu nakonec Seiml odešel s osmiletým trestem odnětí svobody.

Vpodvečer 20. listopadu 2022 přišel jednatřicetiletý Lukáš Seiml za svou matkou do koupelny v Bžanech na Teplicku. Příbuzné muž podle soudu zasadil minimálně dvě bodné rány nožem, které směřoval do oblasti ramene. Když se Seimlovu noži zlomila čepel, vydal se do kuchyně pro jiný. S tím se za matkou vrátil a uštědřil jí několik dalších bodných ran, tentokrát do oblasti krku.

Denně vypil deset piv

Ženě se podařilo před synem utéct k sousedce. Kvůli ztrátě krve ale zkolabovala a ani po převozu do nemocnice se záchranářům nepodařilo matku pachatele udržet při životě. „Nikdy si to neodpustím. Budu toho litovat do konce života,“ litoval svého činu u soudu syn zabité.

Ženina smrt byla nejprve vyšetřována jako vražda, došlo ale ke změně klasifikace na opilství. Seiml byl totiž podle znalecký posudků nepříčetný a před činem užil drogy. „Denně jsem vypil kolem deseti piv a občas jsem si šňupnul pervitin,“ uvedl pachatel.

Seimla čeká léčba

Drogy měl užívat v minulosti opakovaně a žil jako bezdomovec. Matce se nakonec syna zželelo a vzala ho k sobě. To se jí stalo osudným. Původně muži hrozilo deset až osmnáct let za mřížemi za vraždu. Kvůli změně právní klasifikace na opilství byla hranice mezi třemi a deseti roky. Seiml nakonec od soudu odešel s osmiletým trestem odnětí svobody. Nařízena mu byla protialkoholní a protitoxikomanická léčba a úhrada několikamilionového odškodného rodině mrtvé ženy. Rozsudek je pravomocný.

Video  Insta Crime Podcast: Dušana Kazdu podezřívali ze satanismu. Starému faráři zarazil sekeru do hlavy.  - Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

 

 

 

 

begonie ( 19. srpna 2023 10:55 )

priserak77 - když jsem si článek přečetla, fakt jsem nevěřila..... Zavraždí mámu, dostane 8 let, za 4 roky je venku a může vraždit dál, protože se zase opil a zfetoval?

priserak77 ( 18. srpna 2023 19:44 )

Fakt super práce soudů, prostě se opiju, šňupnu si a můžu vraždit ?

Kristýna Fla ( 18. srpna 2023 18:59 )

Není čas na změnu zákona?! Např., že drogy a alkohol budou brát lidi na vlastní zodpovědost a tedy je to nijak nečiní nezodpovědné za své činy?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání