Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Tragický požár v Předlicích: V chatce zemřela Natálka (†3) s Emou (†2), nepřežili ani rodiče

Autor: VaB - 
21. února 2023
05:00

Pár hodin před smrtí si Martin se svou přítelkyní Sandrou užívali večera. Zpívali, popíjeli alkohol a vše přenášeli živě přátelům na sociální síti. Pak se stala tragédie. V sobotu ráno chatka v ústecké čtvrti Předlice náhle vzplála. Tragický požár nepřežili dospělí ani jejich dvě dcery Natálka (†3) a Ema (†2).

Ze zahrádkářské kolonie v ústeckých Předlicích se v sobotu kolem osmé ráno valil hustý černý dým a z chatky šlehaly obrovské plameny. Zasahujícím hasičům se požár podařil uhasit dvacet minut před desátou, bohužel je čekal smutný závěr. Uvnitř nejprve nalezli tři těla, později čtvrté.

Podle zjištění Blesku šlo o rodinu z Děčína, která byla v Předlicích na návštěvě. Do chatky přijel Martin se svou přítelkyní Sandrou a dvěma dcerami – tříletou Natálií a teprve dvouletou Emou. Ani jeden z nich bohužel požár nepřežil.

Osm hodin před tragédií

Martin se Sandrou ještě v pátek pozdě večer, kolem půlnoci, vysílali živě videa na sociální síti. Na něm je vidět tatínek, který popíjí pivo a zpívá. Dvojice si to zřejmě užívala. „Poslední hodiny života, kdyby jen tušili, co se stane. A ještě ta písnička, co zpívá, je to hrozný. Ať odpočívají v pokoji,“ píše pod videa zdrcená Veronika.

Martin byl zároveň velkým fanouškem fotbalové Slavie. „Včera naši SKS rodinu opustil Martin i s jeho ženou a dvěma malými holčičkami. Uhořeli na chatě. Poznali jsme je na výjezdu v Liberci, byly to super rodiče a skvělí lidé. Ať je vám všem čtyřem zem lehká,“ popsal Michal v jedné skupině.

Milující rodiče

„Moje princezny a tatínka,“ psala před třemi dny Sandra na Facebooku a přiložila fotografie dcer. Z příspěvků je jasné, že jak maminka, tak i tatínek je hluboce milovali. „Moje lásky, miluji vás z celého srdce, jste nejvíc, co v životě mám,“ psal Martin.

Osudného rána se táta údajně pokoušel zachránit dcery i partnerku. Ta měla s holčičkami spát ve vrchní části chatky, kam se lezlo po žebříku. Po vypuknutí požáru se pro dcery a partnerku otec v doprovodu příbuzné dle informací Blesku vydal, plameny bohužel vzaly život i jemu. Příbuzná utrpěla popáleniny, u chatky chovala i hospodářská zvířata. Ta při požáru uhynula.

Tři vyšetřovací verze

Tragickým požárem se aktuálně zabývají krajští kriminalisté. Ti mimo jiné vyšetřují v kraji i ty nejzávažnější trestné činy. Zatím mají stanovené tři vyšetřovací verze. „Prověřujeme tři verze vzniku požáru: úmyslné založení, nedbalost a technickou závadu,“ vysvětlila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

V pondělí také policisté odhalili výsledky pitvy, podle kterých se na smrti rodiny nepodílela třetí osoba. S vyšetřováním kriminalistům pomáhají ještě experti z Technického ústavu požární ochrany. Požářiště pak ohledal policejní psovod se svým čtyřnohým parťákem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření.

Video  Vyšetřování požáru domku v zahradní kolonii v ústeckých Předlicích (18. 02. 2023)  - Blesk/Tereza Malecká
Video se připravuje ...

maxpax ( 21. února 2023 12:53 )

Rodiče, dle mého názoru, moc normální nebyli. A je fuk, jakou barvi pleti máš na mysli.

maxpax ( 21. února 2023 12:52 )

Pokud má rodič IQ vyšší jak 80, musí s takovýma věcma, jako je základní hygiena batolat a jejich celkové zdraví počítat. A nechodit s nima spát v únoru na půdičku špinavé polorozvalené boudy, navíc uprostřed odpadkama zavalené vyloučené lokality

maxpax ( 21. února 2023 11:51 )

Strašná tragedie. Nechápu jak ty rodiče mohli za tohohle počasí jít na noc spát s dvouma malinkýma dětma do nějaké boudy . Nemuseli by přeci na hotel, stačilo by zaplatit si na noc levnou ubytovnu. Nebo se vrátit domů, do Děčína to není daleko.
Někteří rodiče prostě nemají rozum

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání