Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie odhalila brutální zločin na Svitavsku: Unesli muže a utýrali ho k smrti!

Autor: VaB - 
20. února 2023
12:11

Unesli ho loni v létě na Břeclavsku, v autě převezli do Pohodlí na Svitavsku a tam drželi několik dní násilně v domě. Svázaný a brutálně týraný muž (†28) po několika dnech útrap zemřel. Policie se o případu dozvěděla až letos v únoru, během jednoho dne dokázali zadržet podezřelé. Dvojice pachatelů (35 a 30) se těla uneseného měla zbavit tak, aby jej nikdo nenašel a nemohl identifikovat. Tělo policie zatím nenašla. 

Na případu únosu pracovali policisté ze dvou krajů. K únosu došlo v létě loňského roku z jedné obce na Břeclavsku. Dvojice podezřelých pachatelů (35 a 30) měla fyzicky napadnout jiného muže (28) a násilně ho naložit do auta. Z Břeclavska ho pak převezli do obce Pohodlí na Svitavsku.

Už jenom samotná cesta musela být plná neskutečných útrap. Cestou ho dvojice napadala. „Uneseného mladého muže měla dvojice držet svázaného ve sklepních prostorách. Tam ho po dobu několika dalších dnů fyzicky napadali a týrali, i za pomocí různých nástrojů, až bohužel došlo k jeho úmrtí,“ popsal tragickou událost vedoucí obecné kriminality pardubické policie Milan Šimek. Tělo se jim zatím nepodařilo najít. 

Podle něj se pak dvojice těla zbavila tak, aby ho nebylo možné nalézt a byla „maximálně ztížena i identifikace při jeho případném nálezu“. Šimek ale odmítl z taktických důvodů sdělit, jak se dva podezřelí uneseného muže zbavili.

Policie se o případu dozvěděla 10. února letošního roku, informace označili za závažné a zajímavé. Věděli o tom, že v jednom z domů v Pohodlí došlo k úmrtí muže, kterého tam násilně drželi.

Druhý den už měli oba podezřelé zadržené a v policejní cele. Následně je obvinili ze zvlášť závažného zločinu zbavení osobní svobody s následkem smrti. Hrozí jim až šestnáctiletý trest vězení. Dvojici pak soud poslal do vazby. Motivem měl být údajný majetkový delikt ze strany poškozeného vůči obviněným.

Mladší obviněný se k činu přiznal, v minulosti byl sedmkrát trestán za majetkové a drogové delikty. Starší odmítl vypovídat. Má za sebou deset stíhání převážně za násilnou a majetkovou trestnou činnost.

V domě drželi více lidí?

Šimek ještě dodal, že se jim vyšetřováním podařilo ujistit, že starší z obviněných držel v domě více lidí. I ty měl fyzicky napadat. „V domě měla platit jakási pravidla, kdy při jejich porušení měl přijít trest v podobě omezení pohybu, fyzického napadání a tak dále. Napadáni měli být jak muži, tak ženy,“ uvedl Šimek.

Policisté proto tyhle lidi vyzývají, aby se jim obrátili na linku 158 nebo na 974 561 324. Mohli by svým svědectvím pomoci k objasnění případů.

Video  Policie v Pardubickém kraji řešila únos. Unesený zemřel, policie zadržela dva podezřelé.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 20. února 2023 19:03 )

Cele/ je to neprehledne, kausu di pamatujeme asi vsichni/sli na veceri a Madie byla pryc/.Varovani vsem rodicum

verka1 ( 20. února 2023 13:11 )

Doživotí 👍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání