Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena (41) se pokusila unést kočárek se spícím dítětem: Zasáhl pohotový recepční z nemocnice!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: jel - 
21. února 2023
21:00

V neděli 12. února si chtěla maminka nakoupit v obchodě s lahůdkami v areálu nemocnice v Jablonci nad Nisou. S sebou měla kočárek se spícím dítětem, který nechala zaparkovaný před obchodem. Během krátké chvíle, co byla v lahůdkářství, se však dítě pokusila unést jednačtyřicetiletá žena. Díky pohotovému zachránci se jí to naštěstí nepodařilo.

Když maminka dítěte odešla do prodejny, ke kočárku přistoupila jednačtyřicetiletá žena bez domova. „Obviněná, využila tohoto krátkého momentu (kdy byla matka v lahůdkářství, pozn. red.) k tomu, že nejprve nahlédla do kočárku, kde viděla spící dítě, a následně kočárek vzala a začala s ním od obchodu odjíždět,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Recepční z nemocnice celou situaci viděl, a protože ženu, která se chystala s dítětem odjet, od vidění zná, pohotově zareagoval. Vyběhl ven a na dotyčnou zavolal a zabránil jí s kočárkem odjet. „Zároveň jsem otevřel dveře do bistra a ptal se, jestli kočárek nepatří někomu tam,“ popsal situaci zachránce pro TV Nova. Maminka dítěte se samozřejmě ihned přihlásila.

Pachatelce se ovšem mezitím podařilo zmizet. Kriminalisté po ní okamžitě vyhlásili pátrání a následující den ji zadrželi v Turnově na vlakovém nádraží. „Obviněná nebyla schopna během výslechu policistům vysvětlit, proč kočárek s dítětem u nemocnice chtěla odvézt,“ uvedla Sochorová a doplnila, že žena byla v minulosti několikrát odsouzena. Nyní čelí obvinění z trestného činu únos dítěte a osoby stižené duševní poruchou a v případě odsouzení jí hrozí až tříleté vězení.

Video  Únos století: Proč byl usmrcen roční syn známého amerického letce  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání