Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šokující únos mladé studentky v Bratislavě: Policie dopadla podezřelého! Soňa má zničená játra

Autor: VaB - 
14. září 2023
14:51

Slovenskem otřásl nedávný případ únosu a znásilnění mladé 22leté Soni. Tu pachatel zřejmě unesl pozdě v noci nedaleko jejího domu, omámil silnými látkami na spaní a zneužil. Dlouhých 26 hodin byla pohřešovaná, nakonec se objevila pohozena u nemocnice. Po dvou dnech byla propuštěna z nemocnice s velmi špatnou zprávou – z léků, které od únosce dostávala, má silně poškozená játra. Policie navíc zabodovala tím, že zadržela podezřelého.

Soňa (22) jela 10. září kolem třetí hodiny domů z baru v centru Bratislavy. Na zastávce Zochova nastoupila do autobusu, který ji dovezl na stanici Záporožská u sídliště Petržalka. Vystoupila, zamířila do 100 metrů vzdáleného bytu, kam ale nedorazila. Na této krátké trase byla unesena do té doby ještě neznámým pachatelem.

 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Na dva dny se po ní slehla zem, do akce se postupně zapojila kromě policistů i veřejnost. Co se mezitím dělo s mladou ženou je záhadou, pravděpodobně ani ona si to pořádně nepamatuje. Podle dřívějších informací jí únosce skrze injekce podával silné tlumící a uspávací léky. TV JOJ uvedla, že žena měla stopy po jehlách na stehnech a hýždích. Navíc se jednalo o léky, které nejsou normálně dostupné, ale používají se v nemocnicích.  

V pondělí ráno, po zhruba 26 hodinách útrap, ji objevila zdravotnice na cestě do práce u bratislavské nemocnice. Byla pohozena mezi zaparkovanými auty, v bezvědomí, oblečená a bez telefonu. Slovenský policejní prezident Štefan Hamran zároveň popřel, že by Slovenka byla na těle pořezaná, jak informovala slovenská média.

Zadrželi podezřelého

Policie byla ve čtvrtek úspěšná, po poledni se jim po několika dnech podařilo zadržet podezřelého z únosu a znásilněné 22leté Soni. „Policisté bratislavské kriminálky zadrželi v průběhu dnešního dne podezřelou osobu,“ napsali policisté. Další informace ale odmítli kvůli vyšetřování sdělit.

Hamran na tiskové konferenci uvedl, že případu věnují až mimořádně velkou pozornost. „Přirovnal bych to možná k případu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové,“ popsal náročnou práci jeho podřízených. „Mám informace, že by policie tento případ mohla úspěšně objasnit,“ doplnil.

Zničená játra?

Mladá studentka Vysoké školy múzických umění strávila v nemocnici dva dny, po kterých ji lékaři propustili do domácí péče. Starat by se o ni měla její rodina. Únosce ji zřejmě podával tak velké množství silných léků, až ji podle webu PlusJedenDen zničil játra.

Fantom se vrátil?

Únos připomíná i kauzu takzvané ketaminového fantoma z roku 2009. Tehdy neznámý pachatel v Bratislavě napadl čtyři mladé ženy, většinou ve věku kolem 20 let. Některé z nich měly vpichy po injekcích, jedna oběť byla objevena bez kalhotek, další s tamponem v pochvě, který si tam sama nedala. Své oběti buď okradl, nebo znásilnil, aby je omámil, používal právě ketamin. Silné anestetikum člověka okamžitě omámí. „Rád bych zdůraznil, že bychom měli být na pozoru. Je totiž málo pravděpodobné, že něco takového útočník udělal jen jednou například pod vlivem alkoholu a už to nikdy neudělá. Toto vypadá spíše na nebezpečnějšího pachatele, který se nebude štítit sériovosti,“ popsal pro PlusJedenDen bývalý kriminalista Matej Snopko. Nevyvrátil ani, že by se fantom po 14 letech mohl vrátit a znovu zaútočit.  

Video  Nezvěstnou Soňu našli ležet v bezvědomí poblíž jedné z bratislavských nemocnic.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Jura Konečný ( 16. září 2023 00:05 )

policajti jsou frajeři, že ho mají.

chcipaku úchylný, zdechej v křečích.

Megera z Makrel ( 15. září 2023 10:10 )

Všetko, že ta p… slnieckarska necha na Slovensko prísť všetko 🤮

Babišova Inflace ( 14. září 2023 21:24 )

Ta regenerace je závislá na mnoha faktorech. Třeba při otravě muchomůrkou zelenou je první den pohoda a potom šmytec, játra beznadějně zničená. Při dlouhodobé konzumaci alkoholu se játra ničí pomalu, zničené části jsou nahrazonány vazivovou tkání, lidově se tomu říká "tvrdnutí jater". Viz Eva Olmerová.

annulienka ( 14. září 2023 19:48 )

To co ma byt za hlupy komentar? Co ma s tym Caputova?

Rooza ( 14. září 2023 18:51 )

Tak snad mají toho pravého. To bude pořádnej magor.
Moc doufám, že se ta mladá žena uzdraví. 🙏 Přeju hodně sil. ✊✊

Jinak ten váš češtin Blesku, je fakt dobrá! 🙄

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání