Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na doživotí: Číňan v Děčíně rozsekal sekerou tři kolegy. Malé dítě zavřel u mrtvol, pět dní trpělo

Autor: VaB - 
14. září 2023
05:00

Psal se rok 1999 a Děčínem otřásla nejhorší vražda té doby. Číňan Čchiou Liang Čang sekerou zabil svého šéfa, jeho manželku a další ženu. Po brutální trojnásobné vraždě ještě stihl zkasírovat hosty čínské restaurace, u těl zamkl dvouměsíčního kojence, zavřel a odjel do Prahy. Muž podsadité postavy dostal doživotí, ve vězení sedí dodnes.

Čchiou Liang Čang byl v roce 1999 26letý muž, který v děčínské restauraci pracoval jako pomocný kuchař. Se svým krajanem, který mu šéfoval, se 4. října odpoledne nepohodl. Čang se chtěl údajně vrátit zpět do Číny a majitele požádal o peníze na cestu. Ten ale odmítl peníze dát a pomocný kuchař se přes to pravděpodobně nepřenesl.

Do rukou vzal proto sekyrku, se kterou nejprve zaútočil na majitele restaurace, následně na jeho ženu a pak na další pracovnici. Všechny posekal a zranil tak vážně, že na místě zemřeli. Podle soudu tehdy vůbec útok nečekali, v době napadení připravovali večeři. Čchiou Liang Čang útočil hlavně na hlavu a krk, jedné z žen zasadil 16 ran.

Po vraždě kasíroval hosty

Je až neuvěřitelné, jak se Číňan po vraždě zachoval. Se skoro ledovým klidem odešel 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání