Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Magdalena brutálně zavraždila malou dcerku (†3): Padl nejpřísnější trest od zrušení poprav

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
29. března 2023
20:32

Soud v Poznani ve středu poslal na doživotí do vězení ženu, která v roce 2021 zavraždila svoji tříletou dcerku. O podmínečné propuštění bude moci požádat teprve po 50 letech. Portál gazeta.pl píše, že jde o nejtvrdší rozsudek, jaký soud vynesl od zrušení trestu smrti v roce 1998.

Proces s Magdalenou C. týkající se vraždy s mimořádnou krutostí trval skoro rok. Podle soudce Michala Ziemniewského si žena svůj čin předem naplánovala, promyslela a připravila. Holčička Zuzia zemřela při operaci v nemocnici, když se jí lékaři snažili zachránit život. Magdalena C. se k vraždě nepřiznala a vyšetřovatelům říkala, že chtěla spáchat sebevraždu. Nicméně tvrdila, že když svoji dcerku těžce zranila, už jí na to nestačila odvaha.

Soud kromě doživotního trestu odebral Magdaleně C. na deset let volební právo. Dnešní rozsudek není pravomocný, žena se proti němu může odvolat.

Trest smrti byl v Polsku oficiálně zrušen v roce 1998, od roku 1989 však žádné popravy nebyly vykonávány. Poslední odsouzenec byl v Polsku popraven v roce 1988.

Jen o něco mírnější trest než dnes soud udělil v roce 2001 třem mužům za přepadení pobočky jedné z bank ve Varšavě, píše gazeta.pl. Zavraždili čtyři pracovníky pobočky a uloupili skoro 105.000 zlotých. Dostali doživotí s šancí na podmínečné propuštění po 40, 35, respektive 25 letech ve vězení.

Video  Jak zemřela Terezka Čermáková? Soucit k její matce se brzy změnil v nenávist  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání